Mogelijk gemaakt door Blogger.

Geluksmomenten van een mama


Ik ben intussen al meer dan 15 jaar mama, en merk dat ik sinds ik mama ben echt happy en gelukkig kan worden van de meest kleine en simpele dingen. Het zijn er teveel om op te noemen, maar ik deel er graag enkele die misschien toch voor heel wat mama's herkenbaar zullen zijn of die voor mij extra speciaal zijn.
Elke periode in het leven van een kind heeft ook wel iets leuks vind ik, waar ik vroeger als hij kleiner was zo kon genieten van het samen spelen, vind ik het nu zo fijn om ook echt al diepgaande gesprekken te hebben. 

Zwangerschap/babyperiode

De eerste periode waarin je ontdekt dat je zwanger bent, blijft toch iets heel speciaal. Gaat ook soms gepaard met wat angsten vond ik, maar uiteindelijk bleek dat helemaal niet nodig. Ik was uiteraard vooral benieuwd hoe mijn baby eruit ging zien, maar natuurlijk was het ook zo leuk om bezig te zijn met spulletjes uitzoeken, de babykamer samenstellen, kleertjes kopen en natuurlijk ook hippe geboortekaartjes ontwerpen en op zoek gaan naar de leukste geboorte bedankjes. 

De babyperiode is toch vooral de knuffel fase, met je baby op je buik in de zetel liggen (want in hun bedje slapen ze toch niet zo goed hé), is toch het zaligste dat er is op dat moment. Maar ook wegsmelten met het eerste lachje, eindelijk omrollen of alleen zitten of de eerste keer 'mama' zeggen natuurlijk en uiteraard de eerste keer doorslapen.

Peuter-/kleutertijd

Het zien opgroeien van je baby tot peuter en kleuter, waarbij ze telkens meer kunnen, is zo leuk! Ik vond het ook leuk om te zien hoeveel ze op korte tijd bijleren, vlotter leren praten, om hem alleen te zien spelen maar ook om samen te spelen. De eerste keer naar school is plots een grote stap, maar waar ze toch heel erg van genieten en zoveel bijleren op een speelse manier. Maar toch ook nog in je armen springen voor een knuffel, de eerste keer alleen fietsen, de eerste verjaardagsfeestjes bij klasgenootjes, en toch al een beetje leren lezen en schrijven.

Lagere school

De lagere school-leeftijd is best een gevarieerde periode, ze zijn op zich nog zo klein als ze starten, maar groeien ze snel op. Ze vormen op zich ook iets meer de persoon die ze zijn, leren eigen keuzes maken, moeten leren omgaan met het leren op school. Het leukste vond ik hier hoe ze ook nog hun fantasie gebruiken in hun spel, ik kon daar zo van genieten om naar te kijken. Mijn huis stond meermaals vol autootjes bij het naspelen van de film Cars. Maar ook dat je echt superleuke activiteiten samen kan gaan doen, ze al eens alleen gaan spelen op de speeltuin (terwijl je toch gezellig in de zon op een bankje kan blijven), en op het einde ook echt klaar is voor de middelbare school, terwijl ze dit ook weer heel spannend vinden.

Middelbare school

Intussen is mijn zoon dus al 15 jaar, serieus wat groter dan mij en hij weet zelf al goed wat hij leuk vindt, graag wilt doen, enz. Maar ik vind het een geweldige leeftijd. Je kan echt zoveel toffe gesprekken hebben en samen dingen doen. Niet meer moeten kijken naar oei, we moeten op tijd thuis zijn, of niet teveel op voorhand plannen. Samen eens op restaurant gaan of een leuke uitstap. 
Het blijft wel loslaten, dat vind ik in de 15 jaar echt jaar na jaar het moeilijkste, maar ik heb er vertrouwen in dat ook dit allemaal goed komt en mijn kind kan opgroeien als een gelukkige, gezonde tiener en volwassene. 

Dus je ziet het, ook al zijn er bepaalde fases bij een kind die minder leuk zijn, het blijft niet duren en elke leeftijd heeft echt zoveel leuke momenten. Hierdoor kan ik ook echt niet kiezen wat ik nu het leukste vind of net snel voorbij zou willen laten gaan.

Bij de mama's onder jullie, hoe zit het bij jou?

Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Tadaaz. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier