Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: de nieuwste duurzame make-up van The Body Shop


The Body Shop staat bekend om zijn hoogwaardige lichaamsverzorgingsproducten, maar wist je dat ze ook een uitgebreid assortiment duurzame make-up aanbieden? Naast fair-trade ingrediënten heeft het merk ook een scala aan hervulbare en multifunctionele producten. Ik heb onlangs enkele van hun nieuwste items getest en deel graag mijn ervaringen en persoonlijke mening om jullie kennis te laten maken met deze geweldige producten.

Freestyle Multi-Tasking Pigments (15 ml - €15)

Ik begin met mijn favoriete product uit het nieuwe gamma, namelijk de Freestyle Colour Pigments! Dit crèmige make-up product is echt top! Hij is geschikt voor zowel je ogen, lippen én wangen, en komt in een gamma van prachtige kleuren, sommige met een matte finish, andere met een subtiele shimmer. Je kan de verschillende kleuren samen gaan gebruiken, afhankelijk voor welke look je zelf wilt. Ga voor een natuurlijke gloed door zachtjes aan te brengen, of pak uit voor een gewaagder effect. 
Daarnaast is dit product samengesteld uit 90% natuurlijke ingrediënten, waaronder Community Fair Trade-kokosolie uit Samoa. 


Ik gebruik deze voornamelijk voor mijn wangen, en inderdaad het woord 'pigment' mag je echt wel letterlijk nemen, want ze zitten boordevol kleur! Je hebt echt maar heel weinig nodig om direct een kleurrijk resultaat te bekomen. 
Ik testte de kleuren 'Born' een lichtroze matte kleur, dit ik ideaal vind voor mijn lippen en ogen, en 'Equal', iets donkerder maar perfect als blush! Hij blijft ook de hele dag zitten, echt een topper dus! 

Sheer Touch Lip & Cheek Tint (8 ml - €12)

Als tweede favoriet, en ook multifunctioneel product, de Lip & Cheek Tints, geven je lippen en wangen heel wat kleur, en ze zitten handig verpakt in een klein glazen flesje, dat voor een deel bestaat uit gerecycleerd glas. Met vijf verschillende kleuren is er altijd eentje die perfect past bij jouw teint. Deze tinten zijn geweldig omdat je ze laagje voor laagje kunt opbouwen en ze houden je huid tot wel 12 uur lang gehydrateerd. Met een paar extra laagjes transformeer je van een subtiele gloed naar een opvallende look. 


Ze bevatten Community Fair Trade-aloë vera uit Mexico, zijn superlicht van gewicht en heel eenvoudig te blenden. Ze bevatten ook heel wat pigment en blijven echt heel lang zichtbaar. Ik vind ze geweldig als lipproduct, want je voelt ze werkelijk niet, maar zijn ook heel fijn als blush.
Ik testte de kleuren 'Brave', een rode kleur en 'Power', een iets donkerder rood maar echt prachtig van kleur, ideaal voor de eindejaarsdagen!

Peptalk lipstick refill en case (€11| €5)

Nog een heel fijn nieuw product, de Peptalk Refillable Cases & Lipsticks! Het zijn eigenlijk lege hulzen die je keer op keer kunt hervullen met de Peptalk Lipsticks, die trouwens verkrijgbaar zijn in 20 verschillende kleuren. Je koopt dus eenmaal de case en apart een refill lipstick, en als je lipstick op is, koop je gewoon refill lipstick in de kleur naar keuzen. Ik testte de kleur Be Proud, een prachtige nude-bruine tint.


Deze Peptalk lipsticks hebben zowel een matte als zijdeglans finish, dus niet te glanzend maar ook niet te mat. Daardoor voelen ze gewoonweg heerlijk aan op de lippen en blijven lang zitten. 

Long Game lash & brow serum (4 ml - € 18) - Frame It Brow Pomade (9 ml | € 15)

Nog twee fijne producten die ik dagelijks gebruik, de Long Game lash & brow serum en de Frame It Brow Pomade. 
Iedereen wil natuurlijk vollere, weelderige wimpers en wenkbrauwen, ideaal hiervoor is de Long Game Brow & Lash Serum! Je kan deze niet enkel voor wimpers en wenkbrauwen gaan gebruiken, maar zelfs op baarden, moet ik mijn man dus eens laten uittesten! Hij bevat 98% natuurlijke ingrediënten, waaronder de Jamaican black castor oil. Ik gebruik het zelf voor mijn wimpers, maar voorlopig gebruik ik het nog niet lang genoeg om echt een verschil te zien! 


Als tweede de Frame it Brow Pomade! Beschikbaar in vier tinten - ik ontving de clear variant, maar ook beschikbaar in Blond, Brown, Black. De clear geeft wel wat een witte waas af, dus ik zou het zeker gebruiken onder een ander wenkbrauwproduct, dus meer als primer of echt om je wenkbrauwen op zijn plaats te houden. 

Deze lichte, romige pomade is echt iedeaal als het aankomt op het vormgeven van je wenkbrauwen, van natuurlijk tot een power look. Plus, het bevat biologische Community Fair Trade-kokosolie uit Samoa, waardoor je wenkbrauwhaartjes er voller uitzien én verzorgd worden.

Turn It Up Mascara (9 ml - €15)

Als laatste de nieuwe Turn It Up Volumizing Mascara, die geeft je wimpers dat extra beetje volume, krul én accent. Hij voelt zo licht als een veertje en is verrijkt met biologische Community Fair Trade-kokosolie uit Samoa.


Met het unieke zandlopervormige borsteltje geef je je wimpers meteen een volumineuze krul, en dit zonder moeite want het borsteltje ligt echt goed in de hand en brengt heel makkelijk aan op je wimpers.  De Turn It Up mascara is ook veegvast en loopt dus helemaal niet uit eens op je ogen, al is hij toch makkelijk te verwijderen 's avonds! Echt een hele goede mascara!

Wat vinden jullie van de nieuwe make-up producten van The Body Shop, en welk product spreekt jou het meeste aan?

The Body Shop make-up - prijs tussen €5 - €18
Verkrijgbaar in de winkels van The Body Shop of online op hun webshop
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier