zaterdag 30 april 2011

Color Blocking

Deze lente en zomer draait alles rond kleur, veel kleur! Vooral Colorblocking is een ware trend.
Daarbij worden verschillende opvallende, felle kleuren samen gecombineerd, maar let op, draag geen prints, draag je kleur in blok voor een sterke, trendy look.

Geel, groen, roze, rood, oranje, paars, blauw... alles kan!
Je outfit ziet er direct zomers en leuk uit, en deze trend is ook heel makkelijk: alles mag met elkaar gecombineerd worden. Kleuren die je normaal nooit met elkaar zou combineren zijn nu een echte hit.
Je gebruikt best maar drie verschillende opvallende kleuren in één outfit, en hou de accessoires simpel.

Het vraagt natuurlijk wel wat lef en durf, want opvallen dat doe je zeker met zo een look!!
Ik vind het er echt superleuk en zomers uitzien, en ik word er zo vrolijk van.
Weet niet of ik het voor mezelf zou durven, één opvallend item vind ik voorlopig al genoeg, maar ik ga me gauw eens aan het experimenteren zetten voor mijn spiegel.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor 1 opvallend kledingstuk, en daarbij een andere kleur handtas of schoenen, of gewoon voor één kledingstuk waar de color block al inzit, zodat je het zelf niet meer moet samenstellen, enkele voorbeeldjes:

asos/river island/river island/asos/forever21/asos/new look/asos

Deze Belgische fashionbloggers zijn alvast fan:

Jelka van Fashion-ice, Sofie van Fashionata, Krizia van Shark Attack
(bekijk zeker eens hun blogs voor meer leuke outfits)

Ook in beautyland wordt het meer en meer gespot, je kan colour blocking bv toepassen op je ogen met de meest uiteenlopende kleuren oogschaduw, 2 verschillende kleuren op je lippen, of zelfs op je nagels!

Worden jullie er ook zo vrolijk van?
En is deze trend iets voor jullie?

11 opmerkingen:

 1. Danku voor mijn foto te gebruiken, leuke post! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikeltje! En super lief dat je mijn foto hebt gebruikt! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke post!
  Ik hou wel van al die kleurtjes :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het wel mooi bij anderen, maar zelf hou ik het het liefst bij sobere kleurtjes :D
  Al heb ik toch ook wel een paar fellere kledingstukken in m'n kast x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou het ook liever bij 1 fel kleurtje en de rest wat minder opvallend. Alhoewel ik meestal bij dezelfde felle kleurtjes blijf; groen, blauw. Zal nooit oranje of geel dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja inderdaad jammer dat we elkaar gemist hebben, dan wordt het voor de volgende keer he! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik houd ook zeker wel van kleurtjes! Vooral in de zomer. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het geweldig! Het leven is al grijs genoeg dus meer kleur kan het alleen maar opvrolijken! Laat maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze nieuwe trend viel me meteen op door jouw artikeltje ;-) Ik liep vandaag de Zara en DEPT in en overal hingen kleuren in knal kleuren direct bij de ingang. Ik hou t bij 1 opvallend kledingstuk (vandaag een lekker opvallend fuchsia kleurig truitje gekocht)want teveel knalkleuren bij elkaar vind ik voor mij te heftig.
  Ps. Hartstikke bedankt voor je lieve comments bij mijn artikeltjes! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I love the colors, but everybody is into color. That is okay because it makes the world a whole lot brighter. But it can get so dull! People lose their fashion identity! Mixing up colors can be dull and I have seen some looks over and over again. Be original, if you dare to wear colors and it is okay to go all the way. I am still in love with the Gucci look of Camilla belle!!! For me color and prints are okay, so I will probably try that out

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram