Mogelijk gemaakt door Blogger.

It's summer in April

Joepie, we worden echt verwend met de temperaturen de laatste tijd, het voelt echt aan alsof het midden zomer is.
Voor mij mag het wel zo een weertje blijven tot eind september!!

De warmte en zon op je huid geven een aangenaam gevoel, mensen worden er goed gezind van, en ook belangrijk, het zorgt voor de aanmaak van Vitamine D.
Maar de zon kan echter je huid ook schaden, denk aan zonnebrand, huidveroudering en -verslapping, oogschade maar ook verschillende vormen van huidkanker.

Het is dus héél belangrijk om je huid goed te beschermen. Stel je huid niet te lang bloot aan uv-stralen, blijf bij hoge temperaturen tussen 12u en 16u uit de zon, en vooral draag zonnecrème, aangepast aan je huidtype, en smeer je ook om de 2u in (en na elke zwembeurt).
(Lees nog meer info op de website van Veilig in de zon.)

Er bestaan natuurlijk heel veel producten en merken, het is vooral belangrijk elk jaar een nieuw product aan te kopen.
Ik zet eventjes de nieuwste zonneproducten op een rijtje:
Je kan kiezen voor een zonne-olie.

de nieuwste van L'oréal, Solar Expertise, is de 1ste olie met een hoge beschermingsfactor. Hij beschermt als een melk en glanst als een olie. Verkrijgbaar in factor 15, 20 en 30.

Je kan ook gaan voor een standaard zonnecrème.

Nieuw in het gamma van Garnier Ambre Solair is de Light & Silky in factor 20, het is een ultra-lichte vernevelende spray, handig en snel, die je huid ook zijdezacht maakt en waterproof is.
Voor kinderen gebruik je dan best een zeer hoge beschermingsfactor, dus voor mijn zoontje ga ik voor de Resisto Kids factor 50+, die ook 2x meer waterbestendig is.

Niet nieuw, maar wil ik toch even delen. Voor mijn gezicht gebruik ik al jaren Bioderma Photoderm in factor 30, ideaal voor een gevoelige huid.


Ook je haren bescherm je het best in de zon. En daar denkt L'Oréal ook aan.

In het L'oréal Professionel gamma vind je de Solar Sublime, een hydraterende beschermende anti-frizz melk met UV-protect.
Bij Kérastase Soleil vind je dan Huile Céleste, een beschermende hoogglansverzorging voor aan zon blootgesteld haar, met een lichte shimmer die extra glans aan het haar toevoegt.

Naast zonneproducten, vergeet ook zeker een zonnehoed en zonnebril niet, die beschermen je ook tegen de zon!

Na het zonnen kies je ook best voor een aftersun, die geeft de huid een verzorgend en verkoelend effect. Door middel van vochtinbrenging en Vitamine E wordt de huid hersteld en worden de gevolgen van zonnebrand verkleind.

Hopelijk beschermen jullie je tegen de zon!!
Geniet van deze zomerse dagen!!