Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: Gezond ontbijt - Berry Smoothie Bowl


Een gezond ontbijt hoeft niet saai of minder lekker te zijn! Ik maakte onlangs deze Berry Smoothie Bowl, en vond het echt heel lekker dat ik graag het recept met jullie wil delen!
Ik haalde het recept uit het nieuwste kookboek van Julie Van Den Kerckhove, Het Ketoplan, en zorgde zelf voor een leuke afwerking, het oog wil ook wat natuurlijk! Het is een vegan receptje, die bijna geen koolhydraten bevat. Perfect als ontbijt, maar evengoed ook als lekker tussendoortje of ter vervanging van een ijsje, heel verfrissend en zeer vullend.

Wat heb je nodig?
240 ml volle kokosmelk (of amandelmelk, ongezoet)
150 g bevroren bessen
1 eetlepel amandelpasta
1 eetlepel hennepzaad
1 koffielepel chiazaad
pure vloeibare stevia, naar smaak

Hoe ga je te werk?
Super-makkelijk, gewoon alle ingrediënten mixen met een blender tot een romige 'softijs'-smoothie.
Giet in een kom en werk af. In Het Ketoplan-kookboek staat het afgewerkt met extra hennepzaad en verse munt of basilicum.
Ik gebruikte kokosschilfers, frambozen en een mix van zaden en pitten, maar er zijn oneindig veel mogelijkheden! Sommigen maken er echt een kunstwerk van!

Ik kan Het Ketoplan kookboek trouwens echt aanraden, heb er al heel wat lekkere en gezonde recepten uit klaar gemaakt! De volledig suikervrije granola heb ik al meerdere malen gemaakt, en is echt heel lekker!

Wat denken jullie van mijn Berry Smoothie Bowl? En hebben jullie zelf ook nog lekkere en gezonde receptjes om te delen?