Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Avignon - Frankrijk


Als je op vakantie gaat met de auto, en het is een eindje rijden, is een leuke tussenstop met overnachting altijd leuk. Onze tussenstop richting Zuid-Frankrijk, was in Avignon.
Ik kende het enkel van het welbekende kinderliedje, dus was het de perfecte gelegenheid om het eens te gaan bewonderen.

We waren op reis met onze camper, dus verbleven uiteraard op op een camping. Wij kozen voor Camping Bagatelle, die een uitstekende locatie had. Zicht op het water, en op Pont d'Avignon, en op wandelafstand van de oude stad.
We hebben niet echt iets bezocht, maar gewoon genoten van de locatie, even rondgewandeld langs de vele gezellige pleintjes en straatjes, en er iets gegeten.

De Pont Saint-Bénézet, beter bekend als Pont d'Avignon is eigenlijk slechts het restant van een historische brug over de Rhône in het centrum van de Franse stad Avignon.  De brug was oorspronkelijk 899 meter lang en had 22 bogen. Nu zijn er nog slechts enkele bogen over. Deze 12e-eeuwse brug vormde ooit de enige vaste oeververbinding tussen Lyon en de Middellandse Zee.

Het historische centrum van de stad is omgeven door een hoge stadsmuur van 4.5 km met zeven poorten. Daarbinnen bevind zich het Palais des Papes, het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen dat in Europa te vinden is. Het is een imposant fort en prachtig paleis. In de veertiende eeuw was het de verblijfplaats van de Pausen.
Het heeft een vloeroppervlakte van 15000 m² en twee binnenplaatsen, en beschikt over twaalf torens. Nu is het een museum en geeft het naar het schijnt een geweldig uitzicht over de stad. Jammer genoeg hebben we dit niet bezocht, maar ik vond het al indrukwekkend om het van ver te zien.

Ik vond dit alvast een geslaagde tussenstop! Zijn jullie er al geweest?
Of hebben jullie nog leuke tussenstop-plekjes onderweg naar Zuid-Frankrijk?