Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: èze - Frankrijk


Ik heb nog zoveel leuke plekjes en foto's om met jullie te delen van onze vakantie aan de Côte d'Azur, dus het blijft nog maar even zomer op de blog! Vandaag neem ik jullie mee naar Èze, in het Zuiden van Frankrijk, gelegen tussen Nice en Monaco. Ik had het zelf als tip gekregen, en ik kan het jullie nu ook meegeven, dit was één van de mooiste plekjes voor mij die we bezocht hebben tijdens onze zomervakantie. Echt een aanrader!

Wij logeerden op camping Les Cent Chênes trouwens, wat ook een echte aanrader is (naast staanplaatsen  kan je er ook stacaravans, bungalowtenten en safaritenten huren). Hele mooie ligging en overal dichtbij!
We zaten ongeveer op een half uurtje van Nice, en ongeveer 40 min van Èze. Als jullie daar in de buurt ooit op vakantie gaan, moeten jullie daar zeker eens langs. Het is een typisch middeleeuws Frans dorpje, gelegen op een klif. Het uitzicht is echt adembenemend!
Er zijn heel wat ambachtswinkeltjes terug te vinden die ook meehelpen aan de unieke sfeer.

Aan de top van het dorp ligt een prachtige tropische tuin met zeldzame planten en cactussen, Jardin Exotique d'Èze. De wandeling ernaartoe, door het oude dorpje, was al geweldig om te doen. Maar eens je bovenaan toekomt, moet je echt de tuin bezoeken (kost je 6€ als volwassene, gratis voor kinderen). De combinatie van de planten, het geweldige uitzicht op de Middellandse Zee, gezellige zitplaatsen, restanten van een kasteel... is echt top!

Verder kan je er ook de oude kerk gaan bezoeken, naar het strand gaan en Èze is ook bekend om zijn parfum, je kan daar bv een gratis tour volgen bij Parfumerie Fragonard of museum Galimard een bezoekje brengen. Deze dingen hebben wij niet gedaan, we hebben vooral genoten van de omgeving van de oude stad, de unieke sfeer en prachtige uitzichten!

Hebben jullie Èze al bezocht? Of staat het nu op jullie to-do list?