Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kids: 5 leuke tips voor de herfstvakantie


De herfstvakantie is gestart, en voor diegene die niet op vakantie gaan is het niet altijd makkelijk om alweer een dag vol fun te garanderen. Vandaag dus enkele leuke tips op de blog, die jullie misschien kunnen helpen!

- SPEELGOED
Kinderen hebben meestal veel te veel speelgoed, hoewel ze zich toch vaak vervelen. Een vakantieweek is ideaal om het speelgoed eens door elkaar te halen. Haal eens bakken speelgoed uit die ze vergeten waren, of organiseer een speelgoed-sorteer-actie, wedden dat ze heel wat leuke dingen terugvinden die ze vergeten waren!

Maar als ze toch een nieuw speeltje verdienen (goed rapport ofzo), of om op hun sinterklaas-lijstje te zetten (nog een leuke tip om de kinderen even bezig te houden trouwens), hebben wij hier thuis de leuke Ready 2 Robot speeltjes uitgeprobeerd. Superleuk, heel interactief en er zit vanalles bij wat kinderen leuk vinden. Zo is er het verrassingseffect, wat gaat er precies in mijn doosje zitten, ze kunnen de verschillende onderdelen apart uitpakken en nadien in elkaar steken. Er zit ook slijm bij, altijd een winner! En nadien kan je er ook leuke battles mee gaan houden!

- UITSTAPJES
Elke stad heeft wel iets leuk te bieden tijdens een vakantie voor de kinderen. Zo staat er op het Sint-Pietersplein in Gent de hele week een gigantische opblaasbare dinosaurus, The Beast. Je kan langs zijn mond naar binnenwandelen, onderweg passeer je alle vitale organen en krijg je een indrukwekkend klank- en lichtspel te horen/zien. Op 31 oktober vieren ze er Halloween, en wordt hij 's avonds een tikkeltje enger en transformeert in het Halloween monster!
Tip: als je daar bent, ga dan zeker ook langs De Wereld van Kina, Het Huis, het is een superleuk natuurmuseum voor kinderen en jongeren, en ze doen in de vakantie ook 's avonds leuke dingen. Ook op het plein vind je de Sint-Pietersabdij, en daar loopt momenteel de leuke tentoonstelling Lang Leve de Muziek, en ik hoorde dat ook K3 nog eens langskomt!

In Oostende bijvoorbeeld zijn ze al helemaal klaar voor de komst van Sint en Piet, en kan je naar de superleuke sinterklaas-expo De Spiekpietjes, superleuk en heel interactief. De locatie dit jaar is Troonstraat 12, voormalige VIVIS Hogeschool.
Daarnaast is er ook de Oktoberfoor en werd het Leopoldpark alweer omgetoverd tot sprookjesbos vol elfjes, trollen, prinsen en prinsesjes met Er was eens... (foto is van toen wij er 2j geleden waren).

- GENIET VAN DE NATUUR
Als het weer het toelaat, ga zeker tijdens de herfst eens de natuur in. Een fietstochtje door het bos, op wandeltocht op zoek naar paddenstoelen, ... De natuur is zo mooi tijdens de herfst. Onze favoriete locatie is Puyenbroeck, want daar wonen we dichtbij en kunnen we makkelijk met de fiets naartoe.
Je kan ook tal van herfstschatten verzamelen, blaadjes, vruchten, enz. en er later thuis iets leuks mee knutselen.
Echte Halloween-fans kunnen ook zeker hier en daar terecht voor een leuke halloweenwandeling.

- KOKEN EN BAKKEN
Het blijft altijd een leuke activiteit, de keuken induiken op een vakantiedag. Zeker tijdens de herfst, als het buiten al wat kouder is. Lekkere pompoensoep (waarbij je nadien ook de pompoen een gezichtje kan geven), heerlijke cake, of gewoon eens een vier-gangen-maaltijd!! Vind hier al mijn recepten.

- MOVIETIME
Hoewel ik het thuis altijd heel gezellig vind om een film te bekijken, ga ik tijdens een schoolvakantie ook graag eens naar de cinema. Gezellig popcorn nemen en in een donkere cinemazaal zitten, het is toch net iets anders!
Enkele leuke tips van films die momenteel in de cinema spelen voor kinderen: Sinterklaas en de wakkere nachten, Smallfoot, The House with a clock in it's wall en voor de wat stoerdere kids is er ook nog Venom!

Zijn jullie helemaal klaar voor een leuke herfstvakantie? Hebben jullie nog leuke tips, deel ze gerust want ik ben ook altijd nog op zoek naar toffe dingen om te doen!