Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: camping trip naar Port Grimaud


De zomervakantie is afgelopen, terug naar school voor de kinderen en terug volop aan het werk. Maar toch leuk om terug te denken aan de fijne herinneringen. Wij hadden geen grote vakantie gepland (aangezien we in de Paasvakantie ook al twee weken naar Amerika trokken, daar mogen jullie zeker ook nog enkele artikels over verwachten), maar zo zijn we wel enkele dagen naar Disneyland geweest, en half augustus trokken we er ook een klein weekje op uit met onze campervan, richting Frankrijk.
Een weekje ontsnappen van de drukte thuis, dus we kozen vooral voor rust, zwembad en zee, en af en toe een wandeling. Niet zoveel dus, al dat kan wel eens nodig zijn om de batterijen op te laden, maar ik deel toch graag enkele foto's van onze trip.

Het was nu de derde keer dat wij kampeerden, de eerste keer was in Duitsland (waar ik toen onze ervaringen van het kamperen neerschreef, lees hier nog eens na), en het jaar nadien gingen we al eens naar het Zuiden van Frankrijk.
Dit jaar was het een korte trip, zo verbleven we enkele dagen in de Provence (waar we echt niets gedaan hebben, haha. Vorig jaar gingen we al eens een weekje naar de Provence, en schreef ik enkele tips neer wat er zeker te doen) en enkele dagen in het Zuiden, in de buurt van Saint-Tropez, namelijk Grimaud. Een heel mooi havenstadje waar we echt op het strand konden kamperen.

Dit was ook echt onze favoriete camping ooit. Wakker worden met zicht op zee, de zon die opkomt, de rust, ... heerlijk. Overdag kon het er wel wat druk zijn toen iedereen aan het strand kwam liggen, maar we hadden wel een plekje bij onze camper, dus dat is toch aangenaam. 's Avonds als de mensen wegtrokken was het er ook supergezellig vertoeven.

We bezochten er natuurlijk ook eens Port Grimaud, de haven die bekend staat als Little Venice. Supergezellig en heel mooi om te bezoeken, kleine straatjes, kleurrijke huisjes en heel wat prachtige boten.
We kwamen vanaf het strand aangewandeld, maar nadien bleek dat we eigenlijk maar een heel klein stukje van de haven gezien hebben, dus we moeten zeker nog eens terug.

Grimaud ligt heel dicht bij Saint-Tropez zelf, wij zaten eigenlijk aan de overkant en hadden zicht op de havenstad, die 's avonds heel mooi verlicht was. We werden ook nog beloond met een prachtig vuurwerk om de dag af te sluiten.

Natuurlijk reden we ook eens langs Saint-Tropez zelf, en bezochten we Le Musée de Gendarmerie et du Cinèma, een museum over locale films en acteurs (oa. Louis de Funès, Brigitte Bardot, Johnny Hallyday) uit de filmgeschiedenis in de iconische kazerne die gebruikt werd in de films met Louis de Funès. Je reist helemaal terug in de tijd als je daar binnenstapt. Je ziet er hoe films destijds gemaakt werden, heel wat gebruiksvoorwerpen ook uit de films. Ook prachtige foto's en heel wat leuke hoekjes om er zelf foto's te maken. Zeker leuk om er eens door te wandelen (is ook helemaal niet prijzig, €4 per persoon, en kinderen tot 12 jaar gratis).

Zo, nu is het alweer aftellen naar onze volgende vakantie (al hebben we nog geen plannen, dus tips altijd welkom).
Hopelijk hadden jullie een leuke zomervakantie.