Mogelijk gemaakt door Blogger.

8 tips om je Disneyland-trip nog beter te maken


Een tripje naar Disneyland is sowieso heel erg leuk, de sfeer daar is toch altijd magisch en vrolijk! Vandaag deel ik graag enkele van mijn persoonlijke tips die ervoor zorgen dat je bezoek aan Disneyland misschien nog beter wordt!

- Disneyland app

Een must om te downloaden voor je vertrek, de app van Disneyland Paris. Het geeft je een overzicht van alle attracties en hoelang de wachttijd er is, superhandig!! Maar ook bv. de openingstijden, schema's voor parade's, ...

- Plan je trip

Yolo enzo, maar een beetje planning kan nooit kwaad! Bespreek op voorhand met de personen waarmee je naar Disneyland gaat, welke attracties of parades/shows iedereen heel graag wilt doen.
Meestal kan je toch niet alles doen (zeker bij een bezoekje van één of twee dagen), dus als iedereen zijn favorieten al kan doen, is dat zoveel leuker.
Ook handig, bekijk het weerbericht op voorhand zodat je voorzien bent op bv. regen, kou, zon, ...


- Chill and enjoy

Geniet ervan, da's echt de grootste tip die ik kan meegeven. Niet teveel stressen omdat je graag alles wilt doen, van de ene kant naar de andere lopen, ... Maar geniet van het moment.
Ga eens naar een show kijken waarbij je kan zitten, ga iets gezellig eten, ga eens gaan zwemmen in je hotel!

- Disneyland hotel

Echt slapen in het Disneyhotel is best prijzig. Maar als je elders slaapt, zou ik zeggen, stap er toch eens binnen en geniet er van de sfeer, de geur, de magie. Je kan er ook gewoon gaan eten als je er niet slaapt. Op zondag kan je er gaan brunchen met de Disneyfiguren, maar je kan er ook gewoon gaan ontbijten of dineren. 
Bij ons laatste bezoekje kozen wij voor een ontbijt in het Disneyhotel, en die sfeer daar, het lekkere eten met een zicht op het kasteel... zalig!


- Eten in Disneyland

Wil je heel graag in een speciaal restaurant gaan eten, bv. Plaza Gardens (buffet met Disneyfiguren) of Café Mickey, dan kan ik aanraden om dit op voorhand te reserveren (ze raden aan tussen 30 en 60 dagen voor je aankomst, telefonisch of online).
Maar daarnaast heb je heel wat opties voor een lekker hapje, zowel in de twee parken als in de Village.

- Single rider

Vind je het niet erg om niet naast je vrienden of familie te zitten, zijn je kinderen al wat ouder, gebruik dan de Single Rider wachtrij. Die duurt heel wat minder lang dan de gewone wachtrij en zo kan je toch heel wat meer van je favoriete attracties gaan doen.
Daarnaast kan je voor sommige attracties ook gratis Fast Pass tickets op een bepaald uur bekomen, dus neem daar zeker een kijkje voor want het kan je heel wat tijd besparen bij het aanschuiven!


- Wanneer aanschuiven

Wanneer het park net opent, of vlak voor sluitingstijd, zijn de wachtrijen vaak heel wat korter! Doe je favoriete attracties zeker dan! Als je in een Disney Hotel slaapt, kan je ook gebruik maken van Magic Hours waarbij je vroeger in het park kan en al enkele attracties kan gaan doen voordat de massa er is.

- Rider Switch

Zijn jullie op stap met kinderen die nog niet in bepaalde attracties mogen, maar jullie die zeker willen doen? Maar dan gebruik van Rider Switch (of Baby Switch). De ene ouder kan met het kind aan de uitgang wachten terwijl de andere ouder aanschuift. Als deze ouder in de attractie is geweest, neemt hij/zij de kinderen over en mag de andere ouder direct de attractie in zonder verder te wachten. Gewoon op voorhand melden aan een castmember.
Nog een handige tip, zwangere vrouwen kunnen een Easy Access Card bekomen (vergeet geen medisch attest mee te pakken), waarbij je bij bepaalde attracties (waar je nog in mag uiteraard) een tijdstip krijgt waarmee je kan terugkomen en zo niet lang moet aanschuiven.


Zo, hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips bij jullie volgend bezoek.
Misschien moet ik de volgende keer eens enkele leuke tips op een rijtje zetten met mijn favoriete restaurants.
Heb jij nog handige tips, deel ze zeker bij de reacties!