Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: Pannenkoeken


Morgen vieren we Lichtmis, niet dat ik gelovig ben, maar er worden die dag traditioneel pannenkoeken gegeten en daar zeggen we geen nee tegen. De vorm en de kleur van pannenkoeken wordt gezien als een verwijzing naar de zon en het licht. De traditie zegt wie met Lichtmis pannenkoeken eet, een voorspoedig jaar zal hebben.
Ik maakte vrijdag al pannenkoeken, en zal dat morgen zeker nog eens doen, maar ik deel graag een makkelijk receptje voor pannenkoeken, zodat jullie morgen ook aan de slag kunnen!

Samen met mijn zoontje pannenkoeken bakken is ook gewoon heel erg leuk, brengt ook heel wat gezellige herinneringen uit mijn kindertijd naar boven! En ze nadien met het hele gezin opeten is ook altijd heel gezellig momentje samen!


Wat heb je nodig?
- 250 g zelfrijzend bakmeel (ik gebruikte die van Imperial)
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 g suiker
- snuifje zout
- 4 eieren
- 700 ml melk
- 2 eetlepels boter (of olie)


Hoe ga je te werk?
Voeg de suiker, vanillesuiker, boter en een snuifje zout bij het bakmeel in een ruime kom. Maak in het midden een kuiltje voor de eieren en de helft van de melk.
Meng alles tot een stevig beslag en voeg er de rest van de melk bij. Laat 15 tot 20 minuten rusten.
Smelt wat boter in een pan en giet er een pollepel beslag in. Verdeel het al draaiend en keer de pannenkoek om als hij droog gebakken is. Nog even bakken tot hij goudgeel is.
Warm opdienen en bestrooien met suiker, chocoladesaus, ...


Voila, zo simpel is het! Gaan jullie morgen pannenkoeken bakken?

Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Imperial. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn beoordeling. De volledige disclaimer lees je hier