Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Lamazuna solide cacaoboter met frangipani


Het aanbod van biologische en zero-waste producten wordt alsmaar groter, wat ik alleen maar kan toejuichen. Ik probeer er zelf veel meer aandacht aan te schenken bv. in de keuken en het dagelijkse leven, maar ook in de badkamer kan dat zeker nog heel wat groeien.
Ik gebruik al langer speciale washandjes om mijn make-up te verwijderen, die dus herbruikbaar zijn, maar sinds enkele maanden bv. ook herbruikbare wattenschijfjes die ik kreeg van een vriendin. En zo is ook de oprichtster van het merk Lamazuna gestart. Je vind er heel wat alternatieven voor alledaagse wegwerpproducten, maar ook bv. shampoobars met biologische ingrediënten, gezichtsreinigers en deze heerlijke cacaoboter voor gezicht en lichaam. Vandaag deel ik graag mijn ervaringen.

Deze Cacaoboter in blok is handgemaakt met kokos- en baobabolie, en met een heerlijk natuurlijk  parfum van frangipani. Hij is vegan en wordt ook aanbevolen voor zwangere vrouwen, verpakt in een kartonnen doosje dat biologisch afbreekbaar is.
Hij kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zowel voor  het gelaat als het hele lichaam.


Kan gebruikt worden als gezichtscrème, bij een normale tot droge huid werkt cacaoboter intens voedend. Hij gaat de poriën niet gaan verstoppen en laat ook geen vette film achter.
Kan ook gebruikt worden als bodylotion, want ook voor het lichaam werkt deze cacaoboter heel hydraterend. Het zou zelf effectief zijn bij striae.
Als laatste kan hij ook gebruikt worden als massageolie, want wanneer je dit blokje cacaoboter tegen je huid houdt, dan gaat hij lichtjes smelten en kan hij dus gebruikt worden voor een heerlijke massage.


Eerst en vooral, ik ben fan van de geur! En die blijft ook lang hangen, hoewel het helemaal niet storend of too much is. Mijn huid voelt heel erg gevoed aan, zonder inderdaad vettig te zijn.
Het blokje ligt goed in de hand en wrijft makkelijk open, heel aangenaam in gebruik.

Ik ben dus aangenaam verrast, en nog meer benieuwd naar de andere producten.
Kennen jullie het merk Lamazuna al? Of heb je zelf al ervaring met zero-waste producten?

Lamazuna - Solide Cacaoboter
€9.9/stuk - 25 g
Online verkrijgbaar op lamazuna
Blijf ook op de hoogte van hun nieuwigheden via hun instagrampagina

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier