Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Salt of the Earth deodorant


Wat een vreemde week hebben we achter de rug, ik vond het een beetje moeilijk om online gewone alledaagse artikeltjes te posten met alles wat er aan de hand is. Maar was er dit weekend toch even over aan het nadenken, en zoals jullie van mij gewoon zijn, wil ik het hier toch (zoveel mogelijk) positief houden! En voor het moment hebben we misschien allemaal wat meer tijd thuis, en niet altijd een idee om veel te doen, dus waarom dan niet wat blogberichtjes bijlezen. Dus ook de komende weken zet ik graag enkele artikels online, enkele beautyreviews, misschien nog een receptje, enkele tips om je thuis bezig te houden, een shoplogje (yep, heb al een beetje online gekocht nu ik hier thuis zit), eventueel een reisverhaal van vorig jaar, ... (laat gerust weten als je een verzoekje hebt wat je hier graag leest).
Maar vandaag, een review van de Salt Of The Earth Deodorant die ik heb uitgetest!

Salt of the Earth is relatief nieuw in België, het is sinds kort hier bij ons verkrijgbaar bij Kruidvat, en dat is goed nieuws voor wie op zoek is naar een natuurlijke bescherming tegen ongewenste okselgeurtjes!
Het is een 100% veilige formule gebaseerd op een natuurlijk mineraalzout waarmee je langdurig beschermd bent tegen nare geurtjes. Ze zijn vrij van aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. Bovendien zijn ze dierproefvrij!

Hoe werken ze precies? Alle Salt of the Earth deodoranten bevatten een natuurlijk mineraalzout, namelijk potassium alum (beter gekend als aluin), die bovendien ook geen witte of gele vlekken achterlaten op kledij.
Je brengt deze aan onder de oksels, en het zoutfilmpje op de huid zorgt ervoor dat er geen onprettige geurtjes ontstaan, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. Bacteriën die normaal gezien door te zweten een geur veroorzaken, overleven niet in dit zoute milieu.


Salt of the Earth bestaat intussen al als stick, roll-on of spray (zonder drijfgas), en naast de Natural Unscented zijn er ook al enkele andere versies verkrijgbaar zoals Lavender & Vanilla, Melon & Cucumber, Cedar & Bergamot en een versie speciaal voor mannen.

Ik probeerde de Classic Unscented Stick en de Cedar & Bergamot Roll-On.
De Classic is eigenlijk niet meer dan een stuk aluin. Je moet deze een beetje vochtig maken voor gebruik op een droge huid, heel effectief en superzuinig, al is het een beetje wennen in gebruik.
Ik vind het feit dat hij geen geur heeft, heel aangenaam, om zo je eigen parfum beter tot zijn recht te laten komen.

De roll-on vind ik heel fijn in gebruik. Ik testte de geur Cedar & Bergamot, die ik heel aangenaam vind. Even schudden, aanbrengen onder de oksels, eventjes laten drogen en klaar! Heel fijn vind ik het feit dat ze inderdaad geen vlekken nalaten, maar ze zijn daarnaast echt heel goed in preventie van onaangename okselgeurtjes, dus ik ben fan!


Wat denken jullie van deze deo's? Kennen jullie het merk Salt of the Earth al?

Salt of the Earth - verkrijgbaar bij Kruidvat
Classic unscented stick - 90 g - €6.99
Natural unscented spray - 100 ml - €6.99
Spray scented - 100 ml - €8.49
Roll-on scented - 75 ml - €6.99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier