Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Witte chocolade cheesecake met rode vruchten


Zo nu en dan een heerlijk stukje taart, daar wordt iedereen toch blij van. Ik vind het altijd leuker om zelf de keuken in te duiken, maar daar niet altijd zoveel tijd voor.
Vandaag deel ik een 'recept' met jullie, voor een heerlijke witte chocolade cheesecake, met chocolade bodem en afgewerkt met rode vruchten en wat pistachenootjes. Heel simpel, want ik gebruikte daarvoor de HomeMade Bakmix Cheesecake No Bake, die ik nog een beetje aanvulde en decoreerde naar keuze. Homemade bakmixen zijn sinds kort in België verkrijgbaar, dus het ideale moment om uit te proberen.

De Cheesecake No Bake kan iedereen gewoon maken, het duurt ook maar 15 minuutjes en moet nadien nog een tweetal uurtjes in de frigo. En smaakt echt heerlijk, ik heb er intussen al een paar uitgeprobeerd, en hier thuis zijn ze helemaal fan!

Naast de bakmix heb je enkel nog Philadelphia roomkaas, room en boter nodig. Als je, net zoals mezelf, de cheesecake wilt gaan upgraden, dan heb je ook nog witte chocolade, rode vruchten en pistachenootjes (of wat je zelf natuurlijk er graag wilt gaan opleggen) nodig.


Volgens de verpakking maak je de cheesecake het beste in een springvorm. Dat heb ik de eerste keer ook gedaan, zo kan je hem volledig los op tafel zetten. Maar ik maakte het evengoed al eens in een ronde bakvorm, en dat werkte ook prima!


Hoe ga je te werk?
  • Smelt 50 g roomboter en meng dit met de mix voor de choco kruimelbodem. Doe dit mengsel in je spring- of bakvorm en druk deze goed aan met een lepel. Zet vervolgens even in de frigo.
  • Klop met een garde 330 g Philadelphia naturel roomkaas soepel en voeg vervolgens de mix voor de No Bake Cheesecake en 250 ml ongeslagen en ongezoete slagroom toe. Klop het geheel tot een beslag dat lijkt op een stijfgeklopte slagroom.
  • Smelt 250 gr witte chocolade en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Schep het cheesecakebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kan van een lepel.
  • Laat de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Ik werkte af met rode vruchten en wat verkruimelde pistachenootjes (de roosjes op de foto liggen er op ter decoratie, deze zijn niet eetbaar, al kan je die misschien wel vervangen door marsepeinen roosjes). Maar je kan evengoed ook kiezen voor speculaasstukjes, kiwi, ...
De taart was echt een succes, terwijl ik er zelf niet zo heel veel voor moeten doen heb!
Zeker een aanrader als je het mij vraagt. Wat denken jullie ervan?

HomeMade Bakmixen, in België verkrijgbaar bij Colruyt
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier