Mogelijk gemaakt door Blogger.

DIY set Vochtinbrengende handcrème - You Madu


Wil je zelf eens aan de slag gaan om je eigen DIY beautyproducten te gaan maken, maar geen idee wat je precies in huis moet halen? Ik heb een superleuke tip voor jullie, namelijk de DIY pakketjes van You Madu!
Ik kreeg zelf een pakketje toegestuurd met alle ingrediënten om een vochtinbrengende handcrème te maken, maar je kan ook kiezen voor een lippenbalsem, nachtcrème, scrubpakket, gezichtsmasker,...
Kijken jullie even mee hoe het in zijn werk gaat?

Het pakket om zelf je handcrème te gaan maken, bestaat uit vier ingrediënten. Met deze kan je dus zelf aan de slag om een hydraterende handcrème met shea butter te gaan maken, die de droge en beschadigde huid gaat voeden. 


Het pakket bevat:
Hoe ga je te werk?
per portie gebruik je 4 eetlepels shea butter, 2 eetlepels amandelolie en 1 eetlepel bijenwas. Nadien kan je essentiële olie gaan toevoegen indien je dit wenst (dit is optioneel). In het pakket vind je dus lavendel essentiële olie, maar kan evengoed een andere geur zijn of geen als je dit verkiest (sommige mensen zijn ook gevoelige aan essentiële oliën).
Je smelt alles samen au bain marie, en roer goed tijdens het smelten. Zodra het gesmolten is, haal het van het vuur en laat het 10-15 min afkoelen. 
Giet vervolgens de vloeibare crème in een (glazen) potje en laat het uitharden (duurt gemiddeld enkele uurtjes).


Ik heb het zelf nog niet gemaakt (ik moet nog even op zoek naar een pannetje dat ik niet gebruik voor eten), maar ik wou het toch al even delen omdat het echt een heel leuk cadeautje is! 
Onder vriendinnen proberen wij ook jaarlijks voor kerst elkaar zelfgemaakte cadeautjes te geven, dus lijkt me ideaal om hiermee aan de slag te gaan!

Wat vinden jullie van dit leuke DIY setje?

DIY Handcrème You Madu - €27.95
Verkrijgbaar via de website van You Madu

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier