Mogelijk gemaakt door Blogger.

Tips: de 13 leukste kerstfilms


De kerstboom staat hier toch al een kleine twee weken, maar nu Sinterklaas gepasseerd is, mogen we echt volop voor de kerstsfeer gaan, toch!?
Voor mij betekent dit kerstversiering, en vooral veel lichtjes en kaarsen, in huis, maar ook  gezellig kerstfilms kijken op zondagochtend in bed en 's avonds onder een dekentje gezellig in de zetel (kan ook overdag uiteraard). Welke kerstfilms staan nu op mijn 'to watch' lijstje dit jaar (of hebben we intussen al gekeken), ik deel ze graag met jullie!

Dankzij streamingplatforms kan je tegenwoordig heel makkelijk naar tal van films kijken, ik kijk ook altijd de tv-gids wekelijks eens na of ze geen leuke kerstfilms uitzenden, maar voorlopig is er nog niet veel soeps. Ben niet zo dol op de typische romantische tv-kerstfilms. Want ik kijk voornamelijk samen met mijn zoontje, dus we gaan voor familiefilms en komedies!

Ik vind het supergezellig om in het weekend iets langer in mijn bed te blijven liggen, zeker als het buiten zo koud. Helemaal ingeduffeld onder mijn deken en dan een film opsteken op de iPad. Ik ben trouwens nog op zoek naar een mooi maar ook warm nieuw flanel dekbedovertrek, en heb al enkele leuke dekbed overtrekken gespot op de website van Smulders Textiel.
Maar toch kijken wij voornamelijk in de zetel naar tv, onder een mooie plaid en met een lekkere snack bij de hand en naast de gezellige kerstboom.


Met stip op nr 1 op mijn lijstje, Home Alone, zowel 1 als 2. We kijken die elk jaar op Kerstavond en oudejaarsavond zelf en ik blijf deze geweldig vinden. Normaal gezien zenden ze die jaarlijks uit op tv, maar ook op Disney+ kan je deze bekijken.
Nog op Disney+ keken wij afgelopen periode al naar Santa Claus (1. 2. en 3), die superleuk zijn, en ik keek intussen ook al naar Noelle en Godmothered, twee van de nieuwste kerstfilms op het platform.
Ik vond ze alletwee heel erg leuk om naar te kijken, Godmothered misschien nog wel de leukste van de twee.

Op Netflix kijk ik vooral uit naar The Christmas Chronicles 2 (de eerste hebben ze ook, die hebben we vorig jaar gezien en was heel erg leuk. Dus de originele The Christmas Chronicles is zeker ook een must see). We keken er ook al naar Christmas with the Kranks, hadden we eerder nog niet gezien, maar wel een tof kerstverhaal. The Grinch hebben ze daar ook, zeker ook een aanrader.
Als je zonder kinderen kijkt, kan ik ook A Bad Moms Christmas aanraden om eens goed te lachen ;).

Niet te vinden op deze platforms, maar ik heb nog een paar favorieten die ik graag zou willen zien. Elf (heb ik gelukkig vorig jaar ofzo opgenomen), en Deck The Halls.
En als ik dan toch nog voor een romantische kerstfilm wil gaan, dan wil ik dolgraag ook nog eens naar The Holiday en The Family Stone kijken. 

Welke zijn jouw favoriete kerstfilms? 

Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Smulders Textiel. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier