Mogelijk gemaakt door Blogger.

9 must-sees tijdens een eerste bezoek aan San Francisco


Neen, jammer genoeg hebben we geen tripje naar San Francisco gemaakt het afgelopen jaar, maar omdat ik bij jullie tips vaak te horen kreeg dat jullie de reisverslagjes hier wel heel graag lezen, en ik er eigenlijk nog een paar moest delen van onze Amerika-reis in 2019, dacht ik dat het wel leuk was om dit nu al te doen! Ook al kunnen we nog niet tot daar reizen, we kunnen maar wegdromen of het kan jullie al inspiratie geven voor de toekomst!

In 2019 bezochten wij voor de eerste keer San Francisco, en dat was best nogal overweldigend. Want het is toch een grote en drukke stad, waar er heel wat te beleven valt. Wij verbleven er twee nachten en twee dagen, veel te weinig eigenlijk voor zo een geweldige stad. Maar ja, er moeten keuzes gemaakt worden, en we hebben er toch zoveel mogelijk proberen uithalen. Hoogtepunt van deze bestemming, was uiteraard onze verloving, waar ik op de blog al over geschreven heb!


Als grootste tip die ik kan meegeven als je de stad voor het eerst bezoekt, en zoveel mogelijk wilt zien op korte tijd, is de Scenic 49 Miles Drive doen. Daarbij passeer je alle hoogtepunten en de mooiste stukjes van San Francisco, met genoeg mogelijkheden om te stoppen. We hebben het zelf een beetje opgesplitst in twee dagen, zodat we er een mix van autoritjes en stops met echte bezoeken konden van maken. (Tip: er zijn bordjes langs de weg om de route te volgen, maar pas op, niet altijd even duidelijk. Een beetje planning vooraf is zeker nodig).


  • 1. Alamo Square met de bekende Painted Ladies
Als kind keek ik dagelijks naar de serie Full House, en sinds ook Fuller House speelt op Netflix, heb ik samen met mijn zoontje alle afleveringen van zowel de oude als de nieuwe reeks (meerdere keren) bekeken. Het was ons momentje samen elke avond, dus we keken er alletwee naar uit om de bekende stadsgezichten uit de serie te zien! Te beginnen dus bij de Painted Ladies, wat echt de eerste stop was toen we in San Francisco wakker werden. We dachten dat het huis uit de serie daar ook echt stond, maar dat is niet zo! Maar we vonden het toch heel leuk om daar de sfeer op te snuiven. Er was ook een speeltuin in het park, dus daar hebben we natuurlijk ook even wat tijd doorgebracht.Nadien gingen we op zoek naar het echte huis, dankzij Google vonden we het juiste adres, maar jammer genoeg waren ze volop bezig met verbouwingen! De gevel stond in de stellingen, camionettes voor de deur, er zat zelf geen voordeur meer in... helemaal niet zoals we ons hadden voorgesteld. We zagen de trap, maar dat was het dan ook. Toegeven, we waren alletwee toch een beetje ontgoocheld. Maar niets aan te doen. Het was wel al geweldig leuk dat we er toch eens echt geweest zijn!
  • 2. Golden Gate Bridge
Onze laatste stop van de Scenic Drive op dag 1 was de Golden Gate Bridge, die moet je toch zeker van alle kanten gezien hebben als je er voor de eerste keer komt. We hebben dan ook verschillende stops gemaakt, én er natuurlijk overgereden! 
Je hebt meerdere view points waar je makkelijk halt kunt houden voor enkele foto's, ook aan de overkant. Zo bezochten we aan de overkant van de brug oa. Battery Spencer en Kirby Cove, een afgelegen strandje. Echt heel gezellig. We eindigden daar ook onze laatste avond, genieten van de zonsondergang op het strandje!


  • 3. Lombard Street 
Misschien wel de meest bekende straat van San Francisco, en ook de meest bochtige straat van de wereld. Hij heeft maar liefst acht haarspeldbochten en dat op maar een klein stukje van de straat. De bochten werden er destijds gelegd omdat de straat zo steil is, en omdat het anders te onveilig zou zijn om met de auto naar beneden te gaan. Het is een echte toeristenpleister, maar echt geweldig leuk om de straat eens af te rijden en uiteraard ook eens van beneden te bewonderen.


  • 4. Twin Peaks
De Twin Peaks zijn twee heuvels met een hoogte van 281 m, het tweede hoogste punt van San Francisco. Het geeft je een heel mooi uitzicht op de stad. Ligt ook op de Scenic 49 Miles Drive route! 
De pieken worden gezien als iconen van het uitzicht van San Francisco, en vormen ook een buffer voor als de mist opkomt. 


  • 5. Golden Gate Park
Het prachtige stadspark ten midden van San Francisco, oh wat had er ik er zo graag heerlijk rondgewandeld of gewoon gezellig in het gras gezeten met een lekkere picknick, maar, alweer wegens tijdsgebrek, hebben we dit niet gedaan. We zijn erdoor gereden en hier en daar wel eens gestopt. Het is er heel groot, ik denk dat je een dag nodig hebt om er echt ten volle van te genieten.
In het park vind je ook de California Academy of Sciences, een groot wetenschappelijk museum en onderzoeksinstituut. En ook de San Francisco Botanical Garden en de Japanese Tea Garden, planten en bloemen, do I need to say more!
Deze had ik toch heel graag bezocht, maar zal dus voor een volgend bezoekje zijn.


  • 6. Museum of Ice Cream
Museum of Ice Cream, natuurlijk niet echt een museum (wordt ook wel eens een instagram-museum genoemd), maar heel erg passend bij mij dus ik was dolblij dat we nog tickets konden bemachtigen! Je krijgt er verschillende ijsjes te proeven, maar ook een suikerspin, fortune cookies en snoepjes! Er waren heel wat leuke foto-plekjes waar we maar al te graag gebruik van maakten, of ik toch! Je eindigt in een zwembad vol sprinkles! Dat kon ik toch niet zomaar laten voorbij gaan!


  • 7. Walt Disney Family Museum
Op Dag twee bezochten we The Walt Disney Family Museum, als Disney-fans toch een must. Leuk om nog wat meer over de geschiedenis van Disney te leren kennen.
Het museum is gelegen in The Presidio, een voormalige militaire basis maar momenteel oa. een park (dat behoort tot The National Park Service) met een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge en mooie wandelpaden.


  • 8. Ocean Beach
Om er echt te gaan zwemmen zou ik een bezoekje aan Ocean Beach nu niet aanraden, maar het geeft je wel een spectaculair uitzicht op de oceaan! Het water is er erg koud en het is er heel winderig, maar zorgt wel voor geweldige golven! Het strand maakt deel uit van de Golden Gate National Recreation Area, dat beheerd wordt door de National Park Service. 


  • 9. Mr Holmes Bakehouse
Om er toch één food-adresje in te steken (wij hebben er niet zo heel veel gedaan), dan moet dat toch Mr. Holmes Bakehouse zijn! Oké, instagram was hier vooral mijn inspiratie, ze hebben er een supercoole neon-sign, maar hun heerlijke zoete lekkernijtjes zijn ook echt om bij te watertanden! Moeilijke keuzes. 
(Nog op mijn food-lijstje, maar niet geraakt, Media Noche, een Cubaans restaurant dat er ook superleuk uitziet).


Op onze route passeerden we ook nog China Town, City Hall en het Financial District, Union Square, Fisherman's Wharf, the Palace of Fine Arts, San Francisco National Cemetery, Crissy Field, Palace of Legion of Honor (wat een prachtig gebouw) en Lands End (prachtig zicht op de brug ook).


Nog tips waar wij geen tijd voor hadden maar zeker op mijn lijstje staan voor een volgende keer:
- Alcatraz (te zien op de foto hierboven, tickets zijn weken op voorhand uitverkocht, waar wij dus niet aan gedacht hadden)
- Fisherman's Wharf en Pier 39 (we zijn er wel langs gereden maar hebben niet de tijd genomen om eens op de pier te gaan wandelen. Er zijn er leuke winkeltjes en toeristische attracties, er zijn zeeleeuwen te spotten bij Pier 39, maar echt heel toeristisch)
- Een ritje op de Cable Car
- Japanese Tea Garden en California Academy of Sciences in het Golden Gate Park
- hippe buurten zoals The Castro (LQBTQ-buurt), Haight-Ashbury (hippiecultuur en perfect voor vintage shopping), Bernal Heights (beetje meer afgelegen van het centrum, een woonwijk met een geweldig uitzicht op de skyline van San Francisco), Mission District (coole streetart en internationale keuken).
- Stadion van The Giants


Dus, er staat nog heel wat op mijn lijstje voor een volgend bezoek, haha!
Zo, hopelijk vonden jullie het leuk om even te ontsnappen naar San Francisco! Zijn jullie er misschien al geweest, of plannen om te gaan? Laat zeker weten wat ik nog aan mijn lijstje kan toevoegen.