Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Soup & Sauce Chouke


Ik vind het altijd leuk om dingen waar ik enthousiast van wordt te delen. Of dat nu een nieuwe lipstick, parfum of iets lekkers om te eten is. Vandaag staat er dus eten op het menu, namelijk het Belgische merk Chouke dat ik sinds kort leren kennen heb. Ze hebben heerlijke sauzen en soepen in hun gamma, helemaal bio en helemaal vers! Daarnaast maken ze ook enkel gebruik van recycleerbare verpakkingen (verpakt in bokalen met statiegeld).
Ik mocht enkele van hun producten uitproberen, en vertel er dus graag wat meer over.

Chouke Soup is dus een merk ontstaan door twee Brusselaars, heel lokaal en vers dus. Ze maken gebruik van bio ingrediënten die ze zorgvuldig uitkiezen omwille van hun smaak, karakter en voedingswaarden. De producten bevatten ook geen bewaarmiddelen, maar dankzij een lichte pasteurisatie worden de voedingswaarden optimaal behouden (zo zijn de sauzen ongeveer 3 weken houdbaar). Welke soepen er bv. verkrijgbaar zijn, zijn dus ook afhankelijk van het seizoen. En altijd superleuke, unieke combinaties! 


Zo is er bij de soepen bv. wortel, citrusvruchten en koriander; gekarameliseerde ajuinen; courgettes en kervel; tomaat en gegrilde amandelen; trio van kool; bloemkool, kokos en lime; pompoen en kastanjes; 10 groenten; broccoli en zwarte knoflook; en ik testte de zoete aardappel, kokos en Thaise curry.
De soep smaakte trouwens heerlijk, ideaal voor de lunch of zo een uurtje voor het avondeten. Ik ben nu heel erg benieuwd naar de wortelsoep en de tomatensoep, en in de herfst ook de pompoen!


Oorspronkelijk zijn ze dus met de soepen gestart, maar nadien zijn er ook sauzen bijgekomen. 
Heel gevarieerd, zowel in grote als in smaken. Je hebt dus een portie voor 1 persoon en eentje voor 2. En ook aan vleesliefhebbers en vegetariërs werd er gedacht.
Zo testte ik uiteraard de sauzen zonder vlees, namelijk de arrabiata (iets pikantere saus) en de gegrilde groenten. Ik ben zelf niet zo een fan van pikant, dus de kleine portie was ideaal voor mijn vriend die dat wel graag eet, en de gegrilde groenten gingen op het bord van mij en mijn zoon. Heerlijk, ik voelde me even in een restaurant (zelf niet veel werk gehad, en ook de smaak was helemaal restaurant-proof).
Ik deed er nog een beetje vegetarisch gehakt bij, en wat geraspte kaas, en we hebben heerlijk gegeten.


De producten zijn niet overal in België in de winkel verkrijgbaar, maar ze leveren wel aan huis, dat kan ik zeker aanraden! Ik kijk al uit naar mijn volgende levering!

Kenden jullie deze producten al?

Disclaimer: deze producten werd me gratis aangeboden in ruil voor het delen van mijn ervaringen. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn beoordeling. De volledige disclaimer lees je hier