Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Nieuwe hotspot in Gent - Yokoso


Ik krijg regelmatig de vraag naar tips voor een bezoekje aan Gent, dus ik ben bezig met een grote blogpost met mijn favoriete dingen om te doen, eten, shoppen, overnachten,... Dat komt er dus zeker nog aan, maar deze nieuwe wou ik jullie toch niet onthouden, namelijk Yokoso Sushi.
Oké tof, een sushibar hoor ik jullie denken, maar ik eet zelf bijna nooit sushi omdat ik vegetariër ben en het echt moeilijk is om iets te vinden zonder vis, ofwel is er maar 1 variant. Maar bij Yokoso kan je dus zelf je sushi gaan samenstellen!

Niet alleen voor mensen die zoals ik geen vis eten, als je bv. geen fan bent van avocado, komkommer, ... dan kies je gewoon iets anders. Afhankelijk van welke soort sushi je kiest, kan je tot 6 ingrediënten kiezen om aan je sushirol toe te voegen, van verschillende soorten vis maar ook tofu, tot asperges, mango, green beans enz. Daarnaast kies je ook een sausje en een topping. De hele menukaart vind je ook op de website van Yokoso.


Heel leuk ook om te weten, ze werken met geïmporteerde Japanse ingrediënten zoals de sausjes, rijst, wasabi ed., maar dit is gecombineerd met verse producten van lokale leveranciers.
Naast sushi kan je er ook terecht voor Donburi (bowls) en Nigiri (rijst met een topping bovenop), maar ook superleuke Japanse drankjes, sidedishes zoals steamed edamame, asperges of soep, en lekkere Japanse desserts zoals mochi ice cream en Japanse cheesecake.
Bij aankomst krijg je ook een heerlijk tasje groene thee, ideaal om rustig je keuze te maken. 

Wij kozen zelf zowel de Hosomaki (sushirol met 1 vulling)Futomaki (de gewone sushirol) en de Uramaki (de omgekeerde sushirol, waarbij het zeewier aan de binnenkant van de sushi zit en de rijst aan de buitenkant, mijn favoriet), de asperges en adamame sidedishes en een drankje.


Het was echt superlekker, heb zo lekker gegeten. We bestelden het ook als take-away, kwam in hele mooie doosjes. Je kan ook daar in het restaurant zelf eten, heel erg gezellig zitten!
Echt een aanrader dus als je eens in de buurt bent!

Kenden jullie Yokoso in Gent al?

Yokoso Gent
Voldersstraat 17A
9000 Gent

Openingsuren:
maan-don: 12:00 - 21:00
vrij-zat: 12:00 - 22:00
Zondag gesloten