Mogelijk gemaakt door Blogger.

Hair: Tips om je haar te laten glanzend


Glanzend haar, het is niet iedereen gegeven, maar weet wel dat er heel wat tips bestaan om je haar te laten glanzen. Ik deel graag enkele van mijn must-do tricks, uiteraard deze werken voor mij goed. Ik heb natuurlijk lang en steil haar, en ik weet dat bij mensen met krullend haar soms heel andere technieken en/of producten nodig zijn om je krullen mooi te laten uitkomen én deze te laten glanzen. Dit wou ik uiteraard ook even meegeven!

Ik schreef eerder al eens een artikel over hoe ik mijn haren zo lang en gezond kan houden. Dit artikel is echt specifiek voor glanzend haar.

Borstel je haren niet als ze nat zijn en niet te vaak
Je haar kammen als het nat is doe je beter niet. Natte haren hebben dus vocht opgenomen en zwellen daardoor wat op. Het haar wordt hierdoor fragieler en kan dus makkelijker breken tijdens het kammen. Kam het eerder voor het wassen, of wanneer het droog is. Of gebruik een speciale borstel

Kies de juiste borstel
Ik kam mijn haar niet elke dag, maar als ik ze kam gebruik ik maar al te graag mijn Tangle Teezer. Ik gebruik deze al járen en ik merk dat mijn haren er echt beter op zijn geworden sinds ik deze gebruik. De Tangle Teezer breekt mijn haren niet af en het is echt aangenaam om je haar te kammen, ook als je last hebt van knopen gaat het met deze vlotter en pijnlozer. Doordat hij volledig van plastic is gemaakt, kan je hem ook heel makkelijk reinigen.

Wil je toch je haren kammen als ze nog nat zijn, hebben ze een speciale Wet Detangler voor nat haar. Als ik mijn haar nat kam, dan is het onder de douche met nog conditioner in mijn haar. Perfect om knopen pijnloos te verwijderen en je product mooi te verdelen over je haarlengtes. 


Gebruik conditioner en een haarmasker
Door je haar te wassen met een shampoo, worden je haarscubben geopend. Een conditioner of haarmasker laten deze weer sluiten. Deze zorgen dan voor een voedende beschermlaag, waardoor je haar zacht aanvoelt en er glanzend uitziet. Dus altijd een conditioner of haarmasker gebruiken is een must! 

Vermijd warme stylingtools
Gebruik zo weinig mogelijk warme stylingtools, zoals een haardroger, stijl- of krultang, ... Je kan dit natuurlijk niet altijd vermijden, maar zorg dan zeker voor een hittebeschermer als je ze toch gebruikt. Ik gebruik altijd haarolie of cream om mijn haar te beschermen.

Eet en drink gezond
Gezond en glanzend haar is eigenlijk ook een weerspiegeling van het voedingspatroon. Kies voor voeding waar ijzer, vitamine E, eiwitten, omega-3, ... in zit. Zo kan je bv. kiezen voor donkergroene groenten zoals broccoli en spinazie, maar ook eieren, noten en amandelen, Griekse yoghurt, citrusvruchten, linzen, vis (of als je dit zoals mij niet eet, kan je ook kiezen voor capsules met omega-vetten) zijn een paar voorbeelden.
Vermijd suiker (vertraagt de opname van eiwitten), alcohol (vermindert de hoeveel zink in je lichaam en droogt het uit) en ook strikte diëten zorgen ervoor dat je lichaam bepaalde essentiële vitaminen en mineralen mist.

Een drupje olie of wat glansspray
Een haarolie of wat glansspray brengt de natuurlijke glans en veerkracht terug in je haar. Zeker pluizig, droog, statisch of beschadigd haar kunnen wel wat extra gebruiken. Wees zeker niet bang om haarolie te gebruiken. Veel mensen denken vaak dat dit je haar vet gaat maken, maar je brengt dit enkel aan op de haarlengten en in beperkte hoeveelheid. Wanneer ik mijn haar net heb gekamd ziet het er ook vaak pluizig en droog uit, een druppeltje olie zorgt direct voor een wereld van verschil. 

Zo, hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Hebben jullie zelf nog eentje om toe te voegen, laat gerust weten!
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Douglas. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier