Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: uitgetest Urtekram Nordic Beauty


Ik heb vandaag een leuk merk voor jullie die ik graag eens in de kijker wil zetten, namelijk Urtekram Nordic, een Deens beautymerk waarvan de ingrediënten in de producten voor minstens 98% een natuurlijke herkomst hebben. Ook zijn de verpakkingen zoveel mogelijk van suikerrietafval gemaakt, in plaats van traditioneel plastic. Ik testte enkele producten uit en deel graag mijn ervaringen.

Het merk bestaat trouwens al sinds de jaren '70 en in 2017 werd het zelf het duurzaamste merk van Denemarken. De vegan producten bevatten geen siliconen, parabenen of synthetische conserveermiddelen. In plaats van siliconen gebruiken ze broccolizaadolie. Ze gebruiken ook geen kunstmatige parfums in hun producten, alleen kruidenafkooksels en natuurlijke oliën.

De formules zijn ook 100% biologisch afbreekbaar, wat betekent dat de natuur zelf de ingrediënten kan afbreken zonder de micro-organismen in het proces te schaden.
Ik testte zes producten uit, uit drie verschillende gamma's Spicy Orange Blossom, Wild Lemongrass en Soft Wild Rose. De namen klonken alvast veelbelovend, dus ik was heel erg benieuwd.

Als eerste testte ik de body wash en body lotion uit de Spicy Orange Blossom-lijn. Ik was heel benieuwd naar deze want deze bevat mijn favoriete geur oranjebloesem, gecombineerd met de geur van warme specerijen, echt een herfst/wintergeur. 

De producten zijn heel erg fijn in gebruik. Ze zitten boordevol voedende ingrediënten zoals aloë vera, sheaboter en hyaluronzuur. De geur is geweldig, en past perfect bij het seizoen van het moment. 


Uit de Wild Lemongrass-lijn probeerde ik de handcrème en de hand wash uit. Deze producten hebben de oppeppende geur van citrus en citroengras, ideaal om 's morgens de dag te beginnen. Zowel de handzeep als de handcrème zijn geschikt voor de normale tot droge huid.

De handzeep is verrijkt met hyaluronzuur en aloë vera, wat zorgt voor extra zachte en gehydrateerde handen. De handcrème bevat onder meer jojobaolie, shea boter en aloë vera die de huid voeden, beschermen en hydrateren. 

Ik vind het alvast een topcombinatie, de handzeep is al zo goed als opgebruikt maar met de handcrème kan ik zeker nog even verder. Je hebt heel weinig nodig om je handen te voeden. 


Als laatste in de rij, de shampoo en conditioner uit de Wild Rose-lijn. Deze producten zijn geschikt voor gekleurd haar. al kan het natuurlijk ook gebruikt worden op ongekleurd haar. Het geeft het haar een echte glans- en kleurboost, en laat het er opnieuw gezond en glanzend uitzien.

De producten bevatten aloë vera wat zorgt voor extra hydratatie, kleurbeschermende blauwe zeekool en bietenwortelextract die het haar gaat voeden, maar ook zorgt voor extra glans en zachtheid. 
Daarnaast hebben ze de heerlijke frisse geur van wilde rozen


Ik ben helemaal fan, zowel van de formules van de producten, als de heerlijke geuren en schappelijke prijs! Benieuwd om nog meer te ontdekken.

Kenden jullie deze al?

Urtekram Nordic Beauty
Prijzen tussen €5 en €10
verkrijgbaar oa. bij Holland & Barret, Newpharma, ecco-verde.be, ...
Bekijk het volledige gamma op Urtekram Beauty.
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier