Mogelijk gemaakt door Blogger.

Fashion: de leukste trends voor de herfst 2022


Hoewel het best lang bleef zomeren, het voelt toch alsof de herfst echt van start is gegaan. Zodra de nieuwe collecties in de winkels liggen, kan ik het toch niet laten om een kijkje te nemen en in mijn hoofd al allerlei leuke outfits samen te stellen.
Ik ben dan ook eens op zoek gegaan naar de trends voor komende herfst, en ik ben aangenaam verrast. Een kort overzicht vandaag op de blog, zodat jullie ook mee zijn!

Naar kleurenpallet zie je heel veel donkere kleuren, maar ook rood, geel, oranje, blauw en zelfs all white, ja ook voor herfst en winter. 

- Preppy 'back-to-school' outfits

Van korte geruite rokjes en blazers tot wijde pantalons en stropdassen, het moderne schooluniform is back en helemaal niet alleen voor wie nog op de schoolbanken zit. Ook de loafers zijn helemaal terug, en passen perfect bij deze stijl. Tijdens de zomer ben ik niet echt te vinden voor korte rokjes, maar met panty's onder vind ik het best nog leuk. Ook wijde broeken en blazers zijn helemaal mijn ding, dus een trend waar ik heel erg blij mee ben! 




- Biker-chick

Van opvallende brede riemen en lederen broeken tot faux-leather motojasjes, stoere outfits met heel wat leder zijn helemaal in. Ik vind het leuk om een stoerder item te combineren met een zachter stuk, zoals een imitatieleren jasje met dan een rok of kleedje. Ideaal ook om je zomeritems iets langer te kunnen door dragen.

- Boots, boots, boots

Het is herfst dus de laarzen mogen terug boven gehaald worden. Je kan er alle kanten mee uit, want dit seizoen zien we alles terugkomen: van enkellaarsjes en Chelsea boots tot cowboylaarzen en over the knee boots. Ze staan superleuk op een jurkje of jeans, heel gevarieerd. 
Ik zag al enkele geweldige boots, en prachtige jurkjes die er perfect bij zouden passen, van Ba&sh, iets prijziger maar als je voor een statement piece wilt gaan waar je lang mee wil doen, vind ik dit zeker een duurdere prijs waard.



- Go all the way with knitwear

Een heerlijk gebreide trui, hoort gewoon bij de herfst en winter. Maar dit seizoen gaan ze echt helemaal los met deze stijl, hoe meer oversized hoe beter. Cozy knitted sweater dresses zijn helemaal in, liefst nog in een felle kleur en wat oversized.
Maar uiteraard ook truien en cardigans, mutsen en sjaals, liefst extra lang, blanket-style, en zelfs rokken.


- Statement bags

Een statement bag is een handtas die er toch wat mag uitspringen. Ideaal als je outfit wat casual is, of eentonig van kleur, dan gaat een opvallende handtas je look direct wat gaan upgraden. Kies voor een tas met textuur, een opvallende kleur of vorm, en ook denim en glitter zijn terug voor handtassen. Ik kies liever voor een mooie kleur die er toch elegant en tijdloos uitziet maar toch meekan met de trends van dit seizoen. Op mijn wishlist de prachtige Jimmy Choo crossbody schoudertassen! 

- Back to basics

Misschien wel de meest makkelijke 'trend', want heeft iedereen wel in zijn kast liggen. Een witte tanktop, perfect voor onder een blazer, en een basic t-shirt mogen niet ontbreken in je kast. Kan je altijd combineren met alles, met enkele accessoires kan je ook deze basics er iets stijlvoller laten uitzien. En natuurlijk, het item dat elke herfst terugkomt, de trench coat!!


De trends die mij iets minder liggen zijn de cargo-jeans, sheer dress trend en de corset haltertops. 

Welke is jouw favoriet?
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Bijenkorf. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier