Mogelijk gemaakt door Blogger.

Tips: 5 leuke activiteiten om te doen bij regenweer


Ligt het nu aan TikTok die me allemaal kerstvideo's laat zien, van receptjes tot Christmas in NY en London, of aan het weer die plots is omgeslagen, maar ik ben al helemaal in winter- en kerststemming, haha! Maar, laten we het misschien toch maar best nog even over de herfst hebben.
Met de buien van de afgelopen weken, was ik al helemaal vergeten dat je dus niet zomaar meer buiten stapt om leuke dingen te doen, en ben ik op zoek naar enkele toffe activiteiten binnen, zowel thuis als elders uiteraard. Vandaag enkele van mijn tips op de blog, maar deel gerust ook jullie tips in de comments, want ik heb wel wat inspiratie nodig!

- Fotoalbums maken
Ik liet jullie in een vorig artikel al weten dat ik voor mijn 40e verjaardag een lijstje had gemaakt met 40-things-to-do-before-40 (moet ik hier dringend ook eens delen). Ik heb niet alles kunnen afvinken, en eentje daarvan was fotoalbums maken van onze grote reizen naar de USA! In de zomer had ik nu ook niet zoveel zin om achter mijn computer te kruipen met zo een mooi weer, maar staat dus op de planning bij een volgend druilerig weekend!

- Ontdek leuke tentoonstellingen

My Little Pony tentoonstelling Mechelen
Ik spotte onlangs de tentoonstelling My Little Pony: 40 jaar magie in het Speelgoedmuseum te Mechelen. Ik heb vroeger het museum al eens bezocht, maar deze zou ik toch ook heel graag zien! De tentoonstelling neemt je mee doorheen de geschiedenis van My Little Pony vanaf het ontstaan tot vandaag! Hoe leuk is dat!! Is verlengt wegens succes, loopt tot 26 februari 2023.

75 anni di Ferrari
Als ik My Little Pony's wil zien, moet ik natuurlijk compenseren met auto's, haha! Hoewel we de twee Ferrari museums bezocht hebben in Italië deze zomer, startte 23 september 75 anni di Ferrari in Autoworld te Brussel voor de 75e verjaardag van het merk. Wij gingen dit weekend al eens een kijkje nemen.


- Movie-marathon

Disney+ heeft de voorbije week heel wat toffe films voorgesteld die op de planning staat voor 2023 (aftellen naar The Little Mermaid), maar ook heel wat leuke films en series gelanceerd deze maand! Zo staat eindelijk de liveaction versie van Pinoccio erop, en vanaf 30 september kan je kijken naar Hocus Pocus 2, helemaal op tijd voor Halloween! En enkele geweldige series zoals Cars on the Road (voor die iets jongere kinderen, maar hier nog steeds een hit bij mijn grote Cars-fan), She-Hulk, Thor en zoveel meer!! Wij zijn net gestart met Only Murders in the Building, seizoen 2, ook een aanrader! Dus hou eens een movie-marathon in de living, inclusief popcorn, chips en natuurlijk dekentjes, of ga voor een bioscoop-bezoek! 


- Kerstkaartjes

Oké, om er toch iets kerst-gerelateerd in te steken! Ik ben altijd veel te laat met het verzenden van mijn kerstkaarten, dus er toch tijdig eens over nadenken en uiteraard bestellen dat ik niet opnieuw een week voor Kerstmis daar nog over moet nadenken. Ik vind het altijd leuker om er zelf een persoonlijke twist aan te geven, dan gewoon standaard kaartjes te kopen in de winkel, ook bv. voor zakelijke kerstkaarten

- Shopping-time

Hoewel ik in het weekend niet zo graag in grote winkels duik, kan het op een regenachtige dag en je toch eens uit het huis wilt wel nog een leuke activiteit zijn. Kies voor een groot winkelcentrum of ga interieurshoppen bij Ikea, of ook een gezellig tuincentrum is ook altijd een heerlijke activiteit! En anders pak gewoon je paraplu of regenjas mee, nog zo gezellig om nadien een warme chocomelk of koffie te gaan drinken.


Welke tip is jullie favoriet, en wat zouden jullie nog aan het lijstje toevoegen?
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Pretty Orange. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier