Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Pismo Beach & Oceano Sand Dunes, California


Ik vertelde jullie eerder al dat wij in de paasvakantie terug naar de USA geweest zijn. We deden een stuk Californië (LA- Palm Springs) en daarnaast ook Las Vegas in Nevada, regio's waar we eerder al geweest zijn, maar we proberen ook altijd iets te bezoeken wat we nog niet eerder hebben gedaan. Zo bezochten we dit jaar de Oceano Dunes in Pismo Beach, zandduinen maar deze zijn zo uitgestrekt dat het lijkt alsof je ten midden van de woestijn staat. Maar ja hoor, dit is nog steeds in Californië!!

Pismo Beach is een kuststadje gelegen tussen Los Angeles en San Francisco, in San Luis Obispo County, en de ideale tussenstop als je onderweg bent naar Highway 1. Het is een prachtige bestemming, bekend om zijn mooie stranden en adembenemende zonsondergangen. Maar dus ook de prachtige Pismo Beach Sand Dunes. Een echte hidden gem!


De duinen zelf liggen iets buiten het centrum van Pismo Beach zelf, maar is best een uitgestrekt gebied. Dichter aan het water gelegen doen ze tal van activiteiten, zo kan je er rijden met buggy's of quads, of gaan sandboarden in de duinen. 
Wij kozen meer voor de rustige kant, waar je gewoon geniet van de uitgestrekte natuur en onaangeroerde duinen. Het is even wandelen, niet altijd simpel met de hoge duinen en het zand, maar eens je wat verder en boven bent, de tocht het helemaal waard!! 


We kwamen aan kort voor zonsondergang, zodat we konden genieten van een prachtig uitzicht en de ondergaande zon op deze geweldige locatie! Ik kon even niet geloven dat ik in Californië was. 

Benieuwd naar waar je precies moet rijden om deze locatie te vinden? 

Ik geef het graag mee, zodat jullie niet meer op zoek moeten gaan, want het gebied is best uitgestrekt en nogal moeilijk te vinden.

De grootste fout die men maakt is om gewoon Pismo Beach State Park in te geven in de gps, maar wanneer je dit doet is het uitzicht niet zo indrukwekkend. Gewoon duinen en zand, niets spectaculair. Je moet iets verder rijden. 
In plaats daarvan zet je je gps in op Pacific Dunes Ranch & RV Resort. Hiervoor moet je ietsje meer het stadje uitrijden, langs enkele akkers en een manege. Het RV-resort is privé maar er is een onverharde parking direct buiten het resort (met een basketbalring) waar je gratis kan parkeren. Daarna wandel je door de straten van het resort om naar de duinen toe te wandelen. Houdt rechts aan en blijf op Euclid Ave. Je komt uiteindelijk bij een zandgebied met een kleine opening in het hek dat je direct naar de zandduinen brengt. You made it!!
Vanaf hier wandel je ongeveer 20 min. in de duinen om zo ver genoeg te zijn en te genieten van de echte duinen-magie.


Wij verbleven zelf twee nachten in het Cottage inn by the Sea hotel, een prachtig hotel met zicht op zee. Onze kamer had geen officieel zicht op zee (al zagen we het wel een beetje vanop ons terras), maar het zwembad (wat verwarmd was trouwens) en het algemene terras (heel gezellig zitten) hadden een geweldig uitzicht. Je kan ook via een trap direct naar het strand. Een echte aanrader!Ook daar konden we genieten van een prachtige zonsondergang, met de palmbomen aan het water! Heerlijk in alle rust, gewoon genieten van het moment en met niets anders bezig zijn! 


Om ons te verplaatsen, want we deden natuurlijk een roadtrip, maakte we gebruik van een huurauto. Ook al waren de autohuurprijzen in het algemeen dit jaar een pak meer dan andere keren dat wij er waren, kozen we opnieuw voor Sunny Cars. We hadden allerlei prijzen vergeleken, en zij bleven er telkens als de goedkoopste uitkomen, zeker als je de all-in-one formule bekijkt. 
Alle voordelen zitten hierbij in hun standaardprijs inbegrepen, zoals ongelimiteerde km's, schadeverzekering, diefstalverzekering, ... en dus zijn er zeker geen verborgen kosten meer wanneer je de auto gaat ophalen of terugbrengen. 
Het is een Nederlandse organisatie, met een Nederlands noodnummer dat 24/7 bereikbaar is, en er is gratis busvervoer van en naar de luchthaven inbegrepen. Voor ons toch een must! 


Zo, dit was een eerste reisverslagje van onze trip naar de USA dit jaar. Indien jullie graag nog iets zien verschijnen van specifieke locatie of tips, laat het gerust weten!