Mogelijk gemaakt door Blogger.

Hulpmiddeltjes voor een rode neus

Het is winter, ok nog niet echt superkoud, maar veel mensen hebben toch last van een verkoudheid, loopneus, ...
Met een rode neus rondlopen is alleen maar schattig als je 'rudolph' heet, en dan nog, de kerstdagen zijn nu toch achter de rug.

Daarmee wou ik toch even wat hulpmiddeltjes op een rijtje zetten tegen die rode neus.

♦ Door kou, vooral in de winter, en doordat je je neus vaak snuit, krijg je een schrale neus en wordt hij extra rood.
Een beetje vaseline of uiercrème erop helpt zeker, en vergeet het vooral niet als je naar buiten stapt, zodat het niet erger wordt door de kou en de wind.

♦ Je kan neusdruppels gebruiken, maar let op, dit mag maar één week. Je kan ook gebruik maken van homeopatische middelen, zoutoplossing in de vorm van druppels of spray, stomen met heet water, ...

♦ Laat wat eucalyptusdruppels in water verdampen in je huis, kamer, ... en doe enkele druppels op je hoofdkussen.
Wat ook helpt is een ui in twee snijden en op een schoteltje op je nachtkastje leggen. Geen aangename geur, maar helpt echt tegen een verstopte neus!

♦ Hou steeds zakdoekjes bij de hand. Papieren zakdoeken zijn hygiënischer, en je hebt al versies met balsem, en met munt, die ideaal zijn tijdens een verkoudheid, maar papieren zakdoekjes kunnen je neus wel nog droger maken. Stoffen zakdoeken is dan ook een optie, maar best eenmaal gebruiken en dan de wasmand in, want anders blijven de bacteriën maar in de buurt.

♦ Ook zonder verkoudheid heb je tijdens de winter rap last van een rode neus als je buiten loopt. Zorg voor een goede bescherming met een sunblock, en draag een warme mooie sjaal die je wat over je gezicht kan dragen als het echt koud is.

♦ Wil je de roodheid van je neus wat neutraliseren, camoufleer hem dan eerst met wat groene concealer, dat neutraliseert het rood.
Wel opletten met veel make-up, want als je je neus nog veel moet snuiten, dan haal je je make-up er ook af natuurlijk.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips tijdens jullie volgende verkoudheid.
Hebben jullie nog handige tips?