Mogelijk gemaakt door Blogger.

Hello, Robot! Design tussen mens en machine


Ondertussen bezocht ik de Hello, Robot! tentoonstelling, die momenteel nog loopt in het Design Museum in Gent, al drie keer. Zeker een aanrader, dus ik schrijf er graag wat meer over op de blog.
Je kan het nog bezoeken tot 15 april 2018, dus als je een uitstapje richting Gent hebt gepland voor deze datum, ga dan zeker eens langs in het Design Museum Gent!

De tentoonstelling is niet alleen superleuk om te zien, maar legt ook onze relatie met technologie helemaal bloot. Elke dag wordt de afstand tussen mens en machine kleiner, zo kunnen we ons al geen leven meer voorstellen zonder onze smartphone!

Het doet je ook wat nadenken, nemen robots de wereld over of gaan ze de wereld redden?
Het leuke is, het gaat in deze tentoonstelling om veel meer dan enkel een overzichtje van robots doorheen de tijd. Je botst op heel wat vragen waarbij je echt eens goed moet over gaan nadenken, geen antwoord op hebt of misschien wel het foute antwoord geeft.
Kan een robot ons werk overnemen bijvoorbeeld? Of mag een robot voor jou zorgen?

Daarnaast is het natuurlijk wel heel leuk, en nostalgisch, om de coole robots te zien! Met op nummer één uiteraard de enige echte R2-D2, bekend uit de Star Wars films!
Ik was erbij tijdens de unboxing van R2-D2, de dag dat hij toekwam in het museum en op zijn plaats werd gezet (en ja natuurlijk een foto samen nam nog voor de beschermende glazen box toe ging). Dat was echt een heel tof moment, en ook indrukwekkend om te zien hoe alles nauwkeurig gecheckt werd, dat hij zeker geen beschadigingen had opgelopen tijdens het transport.

Wat ik ook heel tof vond, waren de gekleurde quotes in de witte gang (trouwens het museum is echt een hele mooie locatie). Grappig en toch deed het je ook nadenken! Zeker een bezoekje waard!

Zijn jullie al naar de Hello Robot tentoonstelling geweest?

Hello, Robot! Design tussen mens en machine
Nog tot 15 april in het Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent