Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: 7 clichés die je als vegetariër vaak te horen krijgt


Ik eet al jaren vegetarisch, maar het is eigenlijk sinds een jaar ofzo dat ik me eigenlijk echt vegetariër voel of noem. Mijn vriend is al jarenlang vegetariër waardoor ik zelf ook heel weinig vlees at.
Mijn zoontje eet wel nog vlees en vis, dus tot vorig jaar als ik dan nog eens vlees at (vis heb ik nooit gegeten), was het bijvoorbeeld als hij een overschotje vlees op zijn bord had liggen maar dat was alles. Ik at nergens anders nog vlees, iedereen wist ook dat ik altijd vegetarisch bestelde als we gingen gaan eten.
Als mensen me vroegen 'ben je vegetariër', zei ik altijd niet echt, maar ik eet ook bijna nooit vlees. Tot ik vorig jaar besliste om ook de overschotjes vlees te bannen, het zegt me echt niets meer. Dus kan ik eigenlijk wel zeggen, ja, ik ben vegetariër!! Maar daar komen vaak ook wel wat vragen of commentaar bij, meestal dezelfde...

Eet je dan enkel sla?
Geen idee waar mensen dat vandaag halen, maar dit is echt een veel gestelde vraag! Zeker de dag van vandaag, er zijn zoveel varianten, zoveel lekkere groenten en ook heerlijke recepten om die allemaal klaar te maken! Dus nee, we eten niet enkel sla of konijnenvoer of...
Hoewel op restaurant gaan, heel vaak gelijk staat aan slaatjes of kaaskroketten eten (al heb je tegenwoordig al heel wat zaken die zeker een waardevoller aanbod hebben).

Eet je wel kip?
Kip is gevogelte dus geen vlees wordt vaak gezegd... Euhm nee! Een kip is nog steeds een levend dier, dus vegetariërs eten dit niet!!
Een pollotariër wel, dat is iemand die wel gevogelte eet, maar geen ander vlees of vis.

Vis is wel oké, toch?
Nog zo een misverstand, nog meer gemaakt dan met kip. Maar ook een vis is nog steeds een dier. Er wordt heel vaak vanuit gegaan dat vegetariërs wel vis eten. Ik heb eigenlijk nooit vis gegeten, al sinds ik klein ben lust ik dit helemaal niet.
Een pescotariër eet dan weer wel vis, maar geen vlees!

Eten jullie dan nooit BBQ?
Tuurlijk wel, wij houden van gezellige bbq-avondjes in de zomer! En je zou verschieten wat er hier allemaal op ons bord beland! Je hebt zoveel groenten die je op de bbq heerlijk kan klaarmaken. Maar er is ook grill-kaas, vleesvervangers die ook perfect op de bbq klaar te maken zijn!

Ik zou dat nooit kunnen, ik heb mijn vlees nodig.
Tja, dat kan goed zijn, maar echt nodig heb je het niet. Jij vindt het waarschijnlijk gewoon lekker en kan het daarom moeilijk opgeven!

Ik vind tofu echt niet lekker, en die vleesvervangers zijn heel vettig en zitten vol calorieën
Het aanbod in de supermarkten is de laatste jaren echt wel enorm gegroeid. Je hebt heel wat alternatieven en niet enkel tofu. Gepaneerde en bereide vleesvervangers bevatten vaak de meeste calorieën en vet, maar het aanbod eiwitrijke producten zit echt wel in de lift!
Naast tofu, zijn ook seitan en tempeh gezonde alternatieven. Het ligt ook allemaal in de manier van klaarmaken. Maar ook, je hoeft ook niet elke dag een vleesvervanger op je bord te leggen. Wij eten dagelijks heel veel verschillende groenten bijvoorbeeld, en daar hoeft niet altijd een vleesvervanger bij.

Je ziet er niet het type uit die vegetarisch is
Ik wist niet dat je aan iemand kan zien of het een vegetariër is of niet, maar die commentaar komt er wel soms. Vooral mijn vriend krijgt die reactie af en toe!

Hoe zit het bij jou? Misschien ben jij ook wel vegetariër en herken jij deze opmerkingen/vragen wel, of misschien nog andere? Laat het zeker weten :)

Foto: Unsplash.com