Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kids: gamen en regeltjes?


Ik was altijd een beetje wantrouwig tegenover echte game consoles, en wou die dan ook liever niet in huis halen. Er worden al spelletjes op de smartphone en de tablet gespeeld, daar nog eens een game console bij om via de grote televisie ook nog eens te spelen, zag ik eigenlijk niet echt zitten!
Tot grote spijt van mijn zoontje, die nu 11 jaar is. Hij vroeg er regelmatig om, en na lang overleggen en overwegen, legde de kerstman afgelopen kerst er toch eentje onder de kerstboom.
Of er nu volop dagelijks en zoveel mogelijk kan gespeeld worden, dat is wel wat anders. Er hangen hier bij ons thuis toch wel wat regeltjes aan vast.

Wij kozen voor een Xbox One, omdat mijn zoontje heel graag het spelletje Forza 3 met de Hot Wheels uitbreiding wou. Maar of je nu een Xbox, Playstation, Wii of iets anders kiest, voor ons was het wel belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn.

Eerst en vooral is er het soort spelletjes. Ik vind het nog moeilijk om geweldspelletjes toe te laten.
Hoewel ik al gelezen heb dat gamen voor de grote meerderheid van de jongeren een onschadelijke uitlaatklep is voor hun emoties (zoals woede, angst,...).
Maar voorlopig worden er hier enkele de spelletjes Forza, een autorace-spelletje, gespeeld en de nieuwe van Dreamworks Dragons, Dawn of new Riders. Het is een avonturen-spelletje waar je ook logisch moet nadenken hoe je bv. de weg moet uitstippelen en de verschillende blokkades moet aanpakken.

Daarnaast werd hier ook afgesproken dat er enkel op woensdagmiddag en in het weekend mag gespeeld worden. We hangen er geen vaste tijden of een tijdsduur aan vast, maar er wordt wel gekeken dat er ook nog gewoon gespeeld wordt en dat hij actief is.
En bij zijn nieuw spelletje van Dragons, is er gewoon ook zoveel leuk speelgoed beschikbaar dat hij dat helemaal niet erg vind!

Hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie game consoles thuis, en worden er dan ook afspraken gemaakt?