Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Roadtrip West Amerika - Las Vegas & Santa Monica


Laatste verslagje over onze roadtrip door West-Amerika van 2018, waarbij ik jullie meeneem naar Las Vegas en onze laatste dagen in Los Angeles, waar we oa. Santa Monica bezochten.
We kwamen vanuit Zion National Park, waar we diezelfde dag dus doorgereden zijn naar Las Vegas.

Het was bijna donker toen we daar aankwamen, dus we besloten eerst naar het Neon Museum te gaan. We hadden reservaties voor de nieuwe Brilliant Experience. Het is enkel 's avonds te bezichten, want de neon signs komen er als het ware echt tot leven en ze nemen je mee in de geschiedenis van Las Vegas.

De tour duurt ongeveer 40 min, en was echt superleuk om te doen! Ze projecteren lichten op de oude neon signs die daar staan, en met passende muziek en verhalen was het echt een ware belevenis.
Het Neon Museum zelf zat niet inbegrepen in het ticket van de Brilliant Tour, dus die hebben we niet meer extra gedaan.

Het was ook al laat en donker, en na een lange dag in de auto waren we blij dat we naar ons hotel konden gaan. We kozen opnieuw voor het Hard Rock Hotel (deden we het jaar voordien ook al). Ligt wat verder gelegen van The Strip, dus eigenlijk ook wat rustiger. Maar het is daarnaast ook een geweldig mooi hotel! We hadden een supermooi uitzicht op het zwembad, waar we de dag nadien na het ontbijt, toch even gebruik van hebben gemaakt. Heerlijk weer, een zwembad en eens even rust en genieten na enkele lange dagen in de natuur.

Overdag ook eens langs de strip rijden is zeker een must als je daar bent, maar we hebben er niet echt rondgewandeld. 's Middags gingen we nog iets eten in Downtown Las Vegas en nadien vertrokken we opnieuw richting Los Angeles, met enkele leuke tussenstops onderweg.

We stopten aan het kunstwerk Seven Magic Mountains art installation. Het zijn eigenlijk zeven torens gemaakt van kleurrijke rotsblokken op elkaar. Heel cool om te zien.
Er liep er heel wat volk, maar het ligt op de baan en is zeker eens een stop waard.

Nog een kleine tussenstop, heel leuk als je met kinderen op de baan bent, is het kleine stadje Baker. Ze hebben er een tof winkeltje, ideaal voor een pitstop, namelijk Alien Fresh Jerkey.
Supergrappige plek, met aliens en UFO's, dus ideaal om daar eens de benen te strekken.

Onze laatste dag waren we dus opnieuw in LA. We gingen naar Santa Monica, met zijn bekende pier. en het is ook 'The end of the Trail - Route 66' dus echt de eindbestemming als je vroeger de historic Route 66 aflegde. Omdat we toch heel wat plekjes bezocht hadden tijdens deze trip die op de Historic Route 66 lagen, was dit ook een perfect einde van onze reis!
Supergezellig om daar eens te wandelen, iets te eten en drinken, en ja, de jongens gingen ook eens in de roetsjbaan.
Daarna gingen we toch eens van de pier zelf af, gewoon even op het strand gaan zitten, in het water, ... Lekker chillen op het strand van Santa Monica.

In de namiddag reden we nog eens door Beverly Hills en stopten we aan Lake Hollywood Park. Een gezellig park waar je een schitterend uitzicht hebt op de Hollywood letters. Ook het park zelf was heel leuk, locals liepen er met hun hondjes of kwamen spelen in de speeltuin met de kindjes. Dus we hebben ook echt de tijd genomen om daar even te zitten en relaxen, Noah kon even spelen in de speeltuin, genieten van het uitzicht en het besef op welke plaats we daar eigenlijk wel zaten.

Hoewel het verkeer in LA soms echt wel superdruk is, het was een leuke afsluiter van een geweldige vakantie!!
Hopelijk hebben jullie genoten van onze reisavonturen en komen er dit jaar nog enkele bij!

De andere verslagjes van onze reis door West-Amerika gemist, lees ze hier na:
Historic Route 66
Nationale parken en natuurgebieden
LA & Palm Springs