Mogelijk gemaakt door Blogger.

Personal: Hoe combineer ik mijn job, blog én gezin?


Mijn blog is nog steeds mijn hobby. Hoewel meer en meer mensen er hun job van (kunnen) maken, hier is dat nog steeds het geval niet. Ik wil dan ook artikels delen waar ik echt achter sta, dingen die ik leuk vind of mee bezig ben, handige tips, leuke tripjes of inspiratie voor jullie!
Uiteraard zijn er wel samenwerkingen op de blog, met merken waar ik mezelf heel erg in kan vinden, maar dat gaat dan meestal enkel over het ontvangen van producten in ruil voor een review, natuurlijk alleen als ik er effectief wel enthousiast over ben!

Maar er kruipt uiteraard evenveel werk in, terwijl ik dit natuurlijk nog moet combineren met mijn gewone job en mijn gezin. 
Ik ben nu negen jaar aan het bloggen, mijn zoontje was twee jaar toen ik begonnen ben. Ik had toen ook een andere job, waarbij ik de hele dag in de weer was. Hij ging dan op tijd zijn bedje in en 's avonds was het dan mijn ontspanning om voor de computer te kruipen en voor de blog bezig te zijn.

De afgelopen jaren is daar natuurlijk heel wat in veranderd. Noah is ouder, dus gaat ook later in bed waardoor ik het niet altijd zo makkelijk vind om 's avonds nog achter mijn computer te gaan zitten. Ik heb nu ook al drie jaar een andere job, waarbij ik nu wel achter een computer zit de hele dag. Dus ik moet wel toegeven, de laatste jaren is het wel wat moeilijker geworden om regelmatig te bloggen. Ook sociale media is een belangrijk onderdeel geworden van het bloggen, je moet ook je facebook en instagram kanaal 'onderhouden' om mensen te blijven inspireren.

Maar ik heb er nog altijd veel plezier in, dus ik maak er graag tijd voor. Het is een hobby als een ander (oké, ik zou ook dringend nog eens tijd moeten maken om te gaan sporten ook ;)). 
In het weekend of op mijn vrije dag (ik werk 4/5e) probeer ik werk te maken van foto's te nemen en artikels te schrijven. Maar ik voel me nog steeds vrij genoeg om dat op mijn eigen tempo te doen. Soms komen er eens drie artikels in een week, soms kan dat ook eens een week of twee niets zijn. Maar ik maak mij er zeker niet druk in, zodat ik er nog plezier aan beleef.

En hier thuis zijn ze het ook al goed gewoon dat als we eens op stap zijn, of als ik bv. een nieuw receptje heb uitgetest, dat ik ook uitgebreid foto's ga maken! Maar uiteraard gaat mijn gezin, familie én privéleven boven alles!

Hoe combineren jullie een hobby met job en gezin?

Foto: Thomas Vanhaute voor Multipharma