Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Electric Ink - Tattoo Care


Vandaag een beauty-review, speciaal voor mensen met tattoos. Ik testte de verzorgingsproducten van Electric Ink, speciaal ontwikkeld voor tattoos, die nu eindelijk ook in België verkrijgbaar zijn (nl. exclusief bij Kruidvat).
Er zijn drie producten in het assortiment, en ze zitten vol met voedende actieve ingrediënten die de levendigheid en definitie van jouw tattoo(s) gaan bevorderen terwijl het ook beschermt tegen vervaging. Natuurlijk kunnen ze ook op de niet-getatoeëerde huid gebruikt worden, want ze gaan de huid echt gaan voeden en hydrateren.
Belangrijk om weten, de producten zijn enkel geschikt voor een herstelde huid! En ze zijn vegan en cruelty free, yes!!

Met (voorlopig ;)) vier tattoos op mijn lichaam, was ik dus heel enthousiast om deze producten te gaan testen! Iedereen wil natuurlijk dat zijn tattoos er zo lang mogelijk helder en levendig blijven uitzien en sowieso is het ook altijd belangrijk om ze te beschermen tegen schadelijke uv-stralen.


In het gamma vind je drie producten, namelijk de Daily Tattoo Moisturiser, de Defining Tatoo Body Oil en het Vibrancy Tattoo Serum. Alledrie gaan ze de huid gaan voeden en hydrateren, maar elk op zich hebben ze ook nog andere eigenschappen. Ik zet ze graag eens apart op een rijtje!

- Daily Tattoo Moisturiser
Deze helpt om je tattoo en huid te beschermen en houdt deze fris, gevoed en gedefinieerd. Hij voorkomt vervaging, hydratreert de huid en bevat UVA/UVB-filters om rimpels te voorkomen.


Hij bevat een mix van voedende ingrediënten zoals liftonin-xpert, helpt bij het verminderen van roodheid en ondersteunt het behoud en de intensiteit van tattoo-inkt.
Inca Inchi-olie, helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren en houdt de hydratatie op peil.
Vitamine E acetaat, helpt bij het verhogen van de hydratatie van het huidoppervlak en helpt tekenen van beschadiging door de zon te voorkomen.
En kokosnootolie, heeft goede hydraterende eigenschappen.

- Defining Tattoo Body Oil
Deze olie hydrateert, geeft glans en helderheid voor die frisse inktlook, verzacht de droge huid en verbetert de huidelasticiteit.


Ook deze bevat een mix van voedende ingrediënten. Net als de moisturiser bevat hij ook kokosnootolie en vitamine E acetaat. Maar daarnaast ook vitamine C, die helpt tekenen van UV-geïnduceerde pigmenten en huidveroudering te verminderen.
En Wit Lupine Zaad Extract, die is rijk aan Lupeol en helpt de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren.

- Vibrancy Tattoo Serum
Dit serum behoudt pigment en bevordert de levendigheid van tatoeages terwijl de huid wordt gehydrateerd. Hij versterkt dus de kleur, egaliseert de teint en verzacht fijne lijntjes en rimpels.


Hij bevat een mix van voedende ingrediënten. Zo bevat hij ook het Liftonin-Xpert en de Inca-Inchi olie zoals in de moisturizer, en Vitamine C zoals bij de body oil. En daarnaast bevat hij nog aminozuur, wat werkt als een huidconditioner met pH-regulerende eigenschappen. Het verbetert de helderheid van de huid en egaliseert de huid.


Zo, dit waren ze alledrie. Ze kunnen dagelijks gebruikt worden op een schone, droge huid, maar mag dus niet gebruikt worden op de nog niet herstelde huid!
Wat is nu mijn favoriet, en welke zou ik aanraden? Moeilijk! Ik vind ze alledrie heel fijn. Ten eerste, ze ruiken heerlijk, wat altijd een pluspunt is bij mij.
Tijdens de zomer zou ik de moisturizer zeker aanraden, omdat daar een uv-filter inzit. Maar ik vind de olie wel heel fijn omdat die een mooie glans geeft. Hij trekt ook snel in, dus voelt helemaal niet vettig aan.
Ook het serum vind ik heel fijn, hij bevat een glans en zorgt echt wel voor een mooi resultaat! Zeker de toevoeging van aminozuur maakt dit echt wel een heel fijn product!


Sowieso, mijn tattoos komen mooier uit bij gebruik alledrie, en mijn huid voelt gevoed en veel zachter aan!
Ik gebruik ze dagelijk, en kan ze alleen maar aanraden bij mensen met tattoos! Beetje afhankelijk welke formule jij het liefste hebt.

Wat denken jullie van deze producten? Hebben jullie zelf tattoos?

Electric Ink - tattoo care
Daily Tattoo Moisturiser - 200 ml - €16.99
Defining Tattoo Body Oil - 110 ml - €16.99
Vibrancy Tattoo Serum - 60 ml - €18.99
In België exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier