Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Madam Bakster - Guilt-Free Klassiekers


Iedereen in België kent ze ondertussen wel al, Madam Bakster, die van haar passie voor gezonde patisserie haar beroep gemaakt heeft. Zo heeft ze een heerlijke koffiebar in Gent, waar je heerlijk guiltfree kan smullen van taartjes, maar ook kan brunchen of gewoon een koffie gaan drinken.
Alle haar creaties zijn vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en tarwe.
Ze bracht al een eerste bakboek uit, maar sinds kort ligt ook haar tweede boek, Guilt-Free Klassiekers, in de winkel. Daarin hervormt ze alle klassiekers uit haar jeugd (zoals rijstpap, broodpudding, madeleines, ...) op een guilt-free manier.

Daarnaast krijg je in het boek ook info over de alternatieven die ze gebruikt, deelt ze ontbijt-tips (van cinnamon-rolls en verloren brood tot pannenkoeken en ontbijtpizza), eenvoudige gerechten (zoals fruittaartjes, crumble, bananenbrood, muffins, citroencake, ...), showstoppers (om echt mee uit te pakken, zo is er een stapeltaart, chocomoussetaart, cheesecake, ...) en als laatste deelt ze ook enkele foodgifts, altijd leuk om iemand zelfgemaakte snacks cadeau te doen!

Ik ben heel enthousiast over het boek en de recepten, alles staat duidelijk uitgelegd en het is zo leuk om zoveel lekkere desserts te kunnen maken die toch gezond zijn!
Ik probeerde al één receptje uit, ik begon bij de eenvoudige recepten, en koos voor de crumble met havermout en noten.

Ik ben dol op crumble, en deze is met aardbeien en frambozen (en ik deed er ook beetje rode bessen bij). Heerlijk zomers en fris, ik ben fan!

Benieuwd wat mijn volgende gerecht uit dit boek wordt! Wat denken jullie?

Madam Bakster - Guilt-Free Klassiekers - €24.99
Verkrijgbaar in de boekenwinkel of online op de website van Madam Bakster
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Dit boek werd geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier