Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: de leukste hotspots van Amsterdam


Begin dit jaar, moest ik in Amsterdam zijn voor een superleuke photoshoot met Haribo. Omdat het toch een eindje onderweg is vanuit België, wou ik er toch een leuk dagje van maken, en ook hier en daar nog een leuke shop binnenstappen of iets lekkers eten in één van de vele hotspots die deze stad kent.
Ik kreeg heel wat geweldige tips via instagram waardoor ik enkele leuke plekjes wist te bezoeken. Er was jammer genoeg geen tijd om alles te doen op een paar uurtjes tijd, maar ik zet ze hier heel graag op een rijtje, want ik wil er ooit wel eens een weekendje heen! En nu we opnieuw plekken kunnen bezoeken, hebben jullie er misschien ook nog wat aan.
Als jullie zelf nog toffe tips hebben, deel ze gerust bij de reacties!

  • Blond Amsterdam
Mijn eerste stop was bij Blond Amsterdam. Ik kende het merk al van hun superleuke servies, maar in Amsterdam heb je er een shop waar je ook gezellig een stukje taart kan eten. Ik was er natuurlijk alleen, en had niet heel veel tijd, dus heb er gewoon gezellig eens rond gesnuisterd.


  • Pluk Amsterdam
Zoveel mensen hadden met Pluk aangeraden, dus dit stond hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Een supergezellig winkeltje, waar je ook heerlijk en gezond kan lunchen of een stuk taart of bowl kan gaan eten. Ze hadden er echt zoveel leuke spulletjes, ik zou de hele winkel leeg gekocht hebben! Ze hebben ook een Pluk webshop, dus winkelen kan gelukkig ook vanuit België!


  • Ree7
Ree7 is het grote zusje van Pluk Amsterdam, een gezellige gastrobar, geleden in de Negen Straatjes, waar je heerlijk kan ontbijten of lunchen. Reserveren is aangeraden, want ze zitten heel snel vol! Ik ben er gewoon voorbij gewandeld en zelfs langs buiten zag het er al supergezellig uit! En er staat echt heel wat lekkers op de kaart, staat heel hoog op mijn must-visit-list!!


  • Pollaberry
Very instagrammable en superschattig plekje, Pollaberry! Je kan er terecht voor lekkere zoete snacks, grappig is, ze werken met Belgische chocolade (moet je als Belgische dan helemaal voor naar Amsterdam, haha). Ze verkopen er chocolade aardbeien, schattige popsicles en chocolade bars die er echt als kleine kunstwerkjes uitzien. Ze verkopen er ook leuke accessoires zoals postkaartjes, notitieblokken, ... Ook het interieur ziet er geweldig uit! Ik had deze uiteraard al op instagram zien voorbijkomen, dus dit mocht zeker niet ontbreken tijdens mijn bezoekje aan Amsterdam.


  • Van Stapele Koekmakerij
Ook deze had ik vaak als tip doorgekregen, Van Stapele Koekmakerij, de lekkerste versgebakken koekjes ter wereld! Ik had er zooo graag eentje gegeten, maar ik was niet alleen die er superbenieuwd naar was, want de rij was echt superlang (tot op de brug, en de winkel is in het midden van de straat), en ik had jammer genoeg echt geen tijd meer over om lang te wachten!! Next time, Van Stapele, I will be back!


Ik kwam ook enkele leuke winkeltjes tegen, zowel met nieuwe items als toffe vintage winkels (weet de namen niet meer precies, maar je kan ze niet missen). 
Uiteraard is wandelen langs de mooiste grachten van Amsterdam al een hele fijne beleving, alsook de gezellige buurt van De Pijp is een aanrader. Een meer volkse buurt iets uit het centrum, met zijn leuke huisjes, maar ook toffe winkels en restaurantjes. Ook op mijn lijstje tijdens een iets langer bezoek, is zeker ook het Anne Frank Huis.

Nog leuke tips die ik meekreeg (maar zelf niet langs geraakt) waren:
- Winkel43 (vooral hun appeltaart proeven!)
- Sticky Fingers (nog meer taartjes, en in een roze interieur)
- Mama Kelly (lunch of dinner in een volledig roze restaurant)
- Corner bakery (heerlijk ontbijten of lunchen, heel fotogeniek, zowel het eten als het pastel interieur)
- Life of Pie (voor de schattigste cupcakes)
- Van Wonderen stroopwafels (over-the-top stroopwafels, belegd met nog meer zoetigheid)
- The Avocado Show (voor heerlijk ontbijt)
- Wondr Experience (instagram museum)


Zoals jullie kunnen zien, ik kreeg heel wat tips voor zoetigheden en roze locaties ;) Ik moet al zeker een week blijven om al deze lekkere adresjes te gaan bezoeken!
Er zijn waarschijnlijk nog heel wat plekjes, zowel om iets te eten of drinken, als om iets te bezoeken, die hier niet tussen staan. Dus als jij nog leuke tips hebt, deel ze gerust hieronder!

Hopelijk tot snel, Amsterdam!