Mogelijk gemaakt door Blogger.

Hair: 8 Tips voor perfect zomer haar


Hoewel je haar tijdens de winter misschien wat sneller pluizig of statisch kan worden, tijdens de zomer is ook de nodige verzorging van je lokken heel belangrijk. Ze krijgen te maken met heel wat meer UV-stralen, misschien ook zout water of chloor als je graag eens het water induikt op een warme dag. Dit is niet goed voor je huid, maar ook niet voor je haar, dus extra verzorging is zeker belangrijk tijdens de zomer! Enkele tips dus op een rijtje:

- Draag een hoed, sjaaltje of een pet om je haar en je hoofdhuid te beschermen. Je creƫert zo schaduw en het ziet er ook nog eens heel fashionable uit!

- Maak je haar nat onder de douche voor je het zwembad of de zee induikt, op die manier absorbeert het niet zoveel van het chloor- of zout water. Spoel ze nadien ook altijd goed uit met schoon water.

- Zorg voor een goede verzorging van je haar. Gebruik leave-in conditioner voor extra verzorging tijdens de dag. Nog een goede tip, je kan ook een beetje haarmasker op droog haar aanbrengen (op de lengten van het haar) en dit niet uitwassen. Werkt perfect om je haar te beschermen en verzorgen.

- Gebruik een SPF voor je haar. Er bestaat niet alleen zonnebescherming voor je huid, maar je kan ook kiezen voor haarproducten met een SPF, die je lokken gaan beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.


- Kies bij je haarverzorging tijdens de zomer zeker ook voor een serum, vooral als je haar snel droog kan aanvoelen. Een serum gaat droog en pluizig haar gaan aanpakken om het terug glad en glanzend te maken.

- Probeer ook een shampoo en conditioner uit te kiezen die past bij jouw haartype, gekleurd haar, blond haar of met krullen, beschadigd...  Ik ben heel erg fan van het gamma van John Frieda, hun serums zijn geweldig maar ook bij hun andere producten vind ik direct iets voor mijn haartype.

- Draag je haren in een vlecht, staartje of dot als je de zon ingaat. Zo is het oppervlak van je haar dat aan de zon blootgesteld wordt minimaal.

- Mijn ultieme haartip, die gebruik ik het hele jaar door, is haarolie! Na het wassen wrijf ik mijn haar altijd in met haarolie voordat ik deze ga drogen met de haardroger. Maar ook als mijn haar heel erg droog aanvoelt, gebruik ik ook een beetje haarolie op droog haar. Direct effect, heel voedend voor je haar en een glanzende look!

Hebben jullie nog tips om je haar te beschermen tijdens de zomer?

Foto's: FotoSofie.com 

Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Douglas. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier