Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Tips - 24 uur in Brugge en omstreken


Na Mechelen, Nieuwpoort, meerdere keren de Ardennen en Vlaams-Brabant, trokken we vorig weekend richting Brugge. We verbleven net buiten het centrum, meer aan de rand van Brugge, waardoor we ook de omgeving rondom eens verkenden en zelf tot aan de kust reden. 
We verbleven een nachtje in het Green Park Hotel Brugge, die slechts op een aantal kilometer van het centrum van Brugge ligt, in een mooie groene omgeving, met een verwarm buitenzwembad. Ga met ons mee, 24 uur in Brugge.

Heel fijn om het begin van de zomervakantie zo in te zetten. We vertrokken kort na de middag, vanaf 15u konden we inchecken in het hotel. De weersverwachting zag er niet zo goed uit het hele weekend, maar wonder boven wonder hebben we geen spatje regen gehad (enkel in het naar huis rijden, dan kwam het er ineens allemaal uit), zelf de zon kwam regelmatig te voorschijn. Dus we beslisten van even in het hotel te blijven bij aankomst, want de zon scheen en het zwembad lonkte. 


Het hotel heeft een supergezellige tuin, helemaal in het groen, met verwarmd zwembad, maar ook een speeltuin, een pingpongtafel, ... en een gezellig terras. Het voelde echt aan als een zomervakantie in eigen land dankzij het zwembad. 


Nadien was het tijd om toch ook eens Brugge te verkennen. Het was al heel lang geleden dat wij er nog waren, dus heel fijn om er opnieuw eens gezellig rond te wandelen. We hadden geen plannen gemaakt, gewoon genieten van de mooie stad en gezellige plekjes. We reden er met de auto naartoe en parkeerden in parking 't Zand. Daar ben je direct aan de winkelstraat (de winkels waren toen wel al gesloten, maar altijd handig om mee te geven), maar ook op wandelafstand van het historische stadscentrum.


We wandelden langs het water en de vele gezellige brugjes, over het indrukwekkende marktplein en langs het grote Belfort. Wat blijft het toch een mooie stad. En deze maal heel wat minder druk, al zaten de terrasjes en restaurants best goed vol! 


Uiteindelijk beslisten we toch van naar het hotel terug te keren om daar iets te eten op het terras. We hadden de kaart al bekeken, en er stond toch heel wat lekkers op, ook voor vegetariërs (is toch altijd wat afwachten), dus was een aangename verrassing. We kozen voor pizza, pasta en nacho's en het was echt héél erg lekker! We bleven ook nog de hele avond zitten op het gezellige terras, speelden nog wat pingpong, er stond ook een reuzegroot vier-op-een-rij spel en binnen stond er ook een biljarttafel. Entertainment genoeg dus voor zowel jong als oud.


Nadien was het tijd om te gaan slapen. De kamers zijn niet zo heel erg groot, maar we hadden een mooi zicht op de tuin. Er was een bad/douche en een apart toilet. We sliepen uitof toch een beetje, want met de maatregelen die er momenteel nog zijn, moesten we een uur voor het ontbijt doorgeven. We mochten binnen zitten in de ontbijtruimte, maar ook buiten op het terras en dat hebben we dan uiteraard gedaan. Er was nog geen zon, maar het was droog en warm genoeg. Aangenaam ontbijten op die manier. 


Uitchecken was om 12u, dus eens het ontbijt wat gezakt was, gingen we toch nog eens voor een duik in het zwembad. Nadien nog snel douchen en onze spullen pakken. We reden natuurlijk nog niet huiswaarts maar we bezochten het prachtige domein van het Kasteel van Tillegem, die lag op 10 min van het hotel. Een heel mooi kasteel gelegen ten midden van de natuur. Zeker de moeite om eens een stop te houden als je in de buurt bent. 


We beslisten daarna om even door te rijden naar De Kust. Toch fijn om de zee nog eens te zien, voetjes in het zand tijdens een strandwandeling en even langs enkele fijne winkeltjes. Gelukkig waren we net op tijd vertrokken in de vooravond, want na tien minuten rijden viel de regen met bakken uit de hemel! 
Op het gemak naar huis dus, maar wel met hele fijne herinneringen van alweer een fijn weekendje weg in eigen land.


Zo fijn om het voorbije jaar toch zoveel leuke plekken te ontdekken in eigen land! Hebben jullie nog leuke uitstapjes gedaan?