Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Review - Foreo Issa 3 tandenborstel


Vandaag is het World Oral Health Day, dus geen beter moment om mijn review te delen over de FOREO Issa 3 elektrische tandenborstel. Niet zomaar een elektrische tandenborstel trouwens, maar een ultra-hygiënische sonische tandenborstel met een hybride borstelkop gemaakt van siliconen en PBT polymeer. En nog een heel sterk punt bij deze, de batterij gaat tot 365 dagen met één laadbeurt! Lees snel verder als je er meer over wilt lezen, alsook mijn eigen ervaringen natuurlijk.

Ik leerde het merk FOREO vorig jaar kennen, dankzij de gezichtsborstel Luna 4 (die ik dagelijks gebruik), maar ze hebben nog heel wat andere producten, onder meer dus de 4-in-1 sonische tandenborstels. Er zijn twee verschillende soorten (beide verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren), ik testte de FOREO Issa 3, in de kleur pink uiteraard! 


Het is dus een 4-in-1 tandenborstel, voor een optimale mondhygiëne, wat dus betekent dat deze tandenborstel de hele mond reinigt: tanden, tandvlees, wangen en tong. De Hybride borstelkop is dus heel veelzijdig. De voorkant van de borstel gaat de tanden en het tandvlees gaan reinigen, de borstelharen zorgen ook voor het verwijderen van tandplak. De zachte en terugverende siliconen haartjes voorkomen geïrriteerd en teruggetrokken tandvlees, verminderen ontstoken tandvlees en schuren het tandglazuur niet.


De achterkant reinigt dan weer de wangen en de tong, wat er dus voor zorgt dat deze tandenborstel de algemene mondhygiëne met 140% gaat verbeteren. Daarbij is de siliconen borstelkop ook heel wat hygiënischer dan een gewone (elektrische) tandenborstel met nylon borstelharen.
Een borstelkop gaat 6 maand tot 1 jaar mee, en kan je ook makkelijk apart vervangen. 

Je gebruikt deze dan ook zoals een gewone tandenborstel, want deze werkt met sonische pulsaties, en beweegt dus niet zoals een elektrische tandenborstel. Je gaat gewoon de natuurlijke poetsbeweging gaan toepassen. 
Je kan hierbij kiezen uit 16 verschillende snelheden, afhankelijk van wat je zelf het liefste hebt, en deze bevat een Smart Memory-functie om je voorkeursintstelling te onthouden. 
Daarnaast bevat hij ook een ingebouwde timer, waarbij je om de 30 sec. kan wisselen van kant.


De Issa 3 zit opgeladen in de verpakking, je kan er dus direct mee aan de slag. En megahandig vind ik dus, dat je met 1 oplaadbeurt ongeveer 365 dagen kan doen! Dit is gewoon zo een voordeel. Je krijgt er ook gewoon een klein kabeltje mee (geen volledig laadstation), dus het geheel neemt ook helemaal niet zoveel plek in. Het volledig opladen duurt ongeveer 2u.

Daarnaast krijg je er ook een reishoesje bij, ideaal om hem mee te nemen op vakantie of een nachtje weg. Trouwens, je kan het toestel ook gaan ver- en ontgrendelen (dit doe je door 3 sec de + en - gelijktijdig in te duwen), heel handig zodat hij niet toevallig in je koffer aangaat. 


Ik vind het een hele fijne tandenborstel, hij ligt makkelijk in de hand en is aangenaam in gebruik. Heel leuk ook dat je hem direct kan beginnen gebruiken, en dat je deze maar zo weinig moet opladen. 
Sinds ik deze gebruik, merk ik ook dat mijn tandvlees minder gevoelig is, maar ook dat mijn tanden zelf minder gevoelig zijn én langdurig glad aanvoelen.

Iets duurder natuurlijk dan een gewone manuele tandenborstel, maar toch heel wat duurzamer (minder opladen, minder snel een nieuwe kop) en beter in gebruik, voor mij dus de investering meer dan waard. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een goede elektrische tandenborstel.

Kenden jullie deze al?

Foreo ISSA 3 tandenborstel
Verkrijgbaar op Foreo.com voor €209
Maar neem zeker ook een kijkje op bv. Bol.com, Zalando of de Bijenkorf, daar is deze vaak in promotie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier