Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Disneyland Paris - Disney Enchanted Christmas


Het was al van 2019 geleden, maar begin deze maand gingen we eindelijk nog eens naar Disneyland Paris! Ik ben al tijdens elk seizoen geweest, maar de kerstperiode blijft toch het meest magische! De kerstsfeer, muziek, decoratie, snacks, parade en shows zijn echt geweldig tijdens deze periode, nog mooier dan ik me kon herinneren. De activiteiten rond Disney Betoverende Kerst begonnen al van 11 november, en lopen tot 7 januari 2024. Wij waren er begin december, wat het ideaal maakte en helemaal niet druk.

Het leuke aan een bezoekje aan Disneyland Paris wanneer je er eerder al eens was, is dat je weet welke attracties je zeker wilt doen, maar ik vind het ook altijd een must om eens iets nieuw uit te testen, deze keer was dat vooral restaurantjes, dus ik zet hier zeker mijn leukste tip op een rijtje!


Christmas Shows & Parades

Ook zijn de shows, parades en decoratie ook telkens aangepast aan het thema, dus je krijgt ook telkens iets anders te zien. Deze keer genoten we van Mickey's Dazzling Christmas Parade, een geweldige parade die twee maal per dag te zien is langs oa. Main Street met prachtige paradewagens en outfits, helemaal in kerststemming. Je ziet er alle bekende Disneyfiguren, van Mickey en zijn vrienden tot alle Disney Prinsessen, Pinokkio en zelfs de kerstman was aanwezig!


In het Videopolis Theatre kan je genieten van de magische muziekshow Let’s Sing Christmas!, waar je heel wat kerstliedjes kan gaan meezingen met Mickey, Minnie, Donald, Katrien en Goofy.

In het Walt Disney Studios Park keken we naar Frozen: A Musical Invitation. Twee prachtige decors, waar je kan meezingen met Anna en Elza.


Daarnaast zagen we ook heel wat figuren, sommige in een leuke kerstsetting/outfit zoals Goofy, Winnie The Pooh en Olaf, maar we zagen oa. ook Thor, die ik een high five heb gegeven, en Jessie, van Toy Story!


Ook in de Disney Village is de kerstsfeer helemaal aanwezig, met gezellige kraampjes en decoratie. In de verschillende kramen proef je allerlei winterse dranken en lekkernijen zoals glühwein, warme chocolademelk, verse pannenkoeken, pretzels en kerstkoekjes. 


Nog meer kerstmarkt-sfeer, die vind je in het Walt Disney Studios Park. Ter hoogte van La Place de Rémy vind je er de L'Hiver Gourmand, een winters food festival met chalet-kraamjes vol winterse lekkernijen, zoals heerlijke soep, pannekoeken, sauerkraut, pretzels en meer lekkers. Deze blijft trouwens de hele winterperiode, tot 17 maart '24. In het Disneyland Park vind je ook enkele gezellige kerstkraampjes in Fantasyland, tegenover It’s a Small World. 


Uiteraard sloten we onze eerste dag af met Disney Dreams, de spectaculaire avondshow op het Kasteel van Doornroosje. Het is een licht- en vuurwerk show die elke avond te zien is, en neemt je mee naar de prachtige avonturen met oa. Peter Pan, The Lion King, Belle en het Beest, Ratatouille, Brave en nog veel meer. De show duurt ongeveer 20 min en is echt een must! Blijft telkens geweldig om te zien, met de nodige goosebumps bij bepaalde liedjes! 


Mijn favoriete attracties

Een handige tip, als je naar Disneyland Paris gaat, download dan zeker de app. Je kan er op voorhand je favoriete attracties (maar ook shows en restaurants) gaan opslaan, maar nog leuker, je kan zien hoelang de wachttijd is bij de attracties! 

Ik had dus op voorhand mijn lijstje gemaakt, ik hou wel van de klassiekers en er mag ook wel wat snelheid in zitten, maar voor mij liefst niet overkop, haha! 
In het Disneyland Park ga ik als eerste altijd naar It's a small world, blijft toch eentje die je sowieso 1 of 2 keer moet doen als je daar bent. Maakt je helemaal vrolijk, door de muziek en de sfeer alleen. 
Op de tweede plaats daar, staat zeker Big Thunder Mountain, we deden hem deze keer in het donker, en was nog zoveel leuker! 


Wat zeker ook niet mag ontbreken in mijn lijstje: Buzz Lightyear Laser Blast, Peter Pan's Flight, Pirates of the Caribbean en Haunted Manor!


En uiteraard ook het Kasteel van Doornroosje, prachtig om te zien langs buiten, maar je kan er ook echt in en rond wandelen. Binnen hebben ze bv. een kerstwinkel die het hele jaar open is, hij is echt prachtig. Je kan ook naar beneden waar je een draak tegenkomt, en boven wandel je langs prachtige glas-in-loodramen, boeken en wandtapijten die je meenemen in het verhaal van Doornroosje!


In het Walt Disney Studios Park is mijn favoriet nog altijd Ratatouille: The Adventure, een geweldige 3D ride die je letterlijk meenemen in de film. Tip: kies hier voor de 'Single Rider' ingang (je zit zodanig in het verhaal, dat je geen tijd hebt om tegen de persoon naast je te praten), na 5 min was het al aan onze beurt, terwijl de gewone ingang een wachttijd van 45 min had! 


Crush's Coaster is ook echt geweldig, maar daar moet je echt vroeg in de ochtend of laat in de avond gaan. We deden ook Cars Quatre Roues Rallye en de nieuwe Cars Road Trip! Mijn zoon is sinds kind al een grote Cars-fan, dus ik ken de films ook helemaal uit mijn hoofd, haha! Vond het geweldig om dit nieuwe deel in het park te ontdekken. De Cars Road Trip is een vernieuwde versie van de Studio Tram Tour: Behind the Magic.


De tieners, oké en ik ook, waren ook helemaal fan van de nieuwe Avengers Campus, met heel wat geweldige attracties, zoals Spider-Man W.E.B. Adventure en Avengers Assemble: Flight Force, en restaurants. 

Disneyland Paris Food

Ik neem jullie ook graag mee naar de food-stops die we tijdens deze trip gedaan hebben. 
  • Boardwalk Candy Palace - Main Street USA
Een van de eerste shops die je tegenkomt wanneer je het Disneyland Park binnenstapt, gelegen op Main Street, is de Boardwalk Candy Palace. Het is een heerlijk snoepwinkeltje, waar je ook de leukste koekjes en cakejes kan kopen. Wij gingen voor een klassiek Mickey-koekje.


  • Victoria’s Home-Style Restaurant - Main Street USA
Het gezellige Victoria's Home-Style restaurant stond al even op mijn lijstje, maar was ik nog niet eerder geweest. Ze openen om 12u dus we stonden klaar aan de deur! Ze hebben er de superleuke Mickey wafels, en voor Kerst is er nu een Mickey's Christmas Waffle beschikbaar, met gezouten boter/caramel saus, slagroom en mini meringues. Hij was echt heerlijk! Ze hadden er ook een Christmas Cake to share, maar was toch iets te groot.


  • Pizzeria Bella Notte - Fantasyland
Na de Mickey wafel, gingen we voor Mickey pizza voor lunch! We stapten binnen in het roze huisje van Pizzeria Bella Notte, een pizzeria geïnspireerd op de Disney klassieker Lady en de Vagebond. Je kan er ook pasta of lasagne eten, maar wij gingen uiteraard voor de heerlijke Mickey pizza (ik nam de 4-kazen, maar ook beschikbaar in pepperoni).


  • Café Hyperion - Discoveryland
's Avonds gingen we voor burgers en frietjes bij Café Hyperion, gelegen in Videopolis. Hoewel er heel wat tafeltjes staan, vind ik het er altijd gezellig zitten omdat ze Mickey tekenfilms afspelen op een groot scherm. Naast een cheeseburger heb je er ook chicken-, fish- en veggieburgers beschikbaar. Voor de Kerstperiode hebben ze er ook de Jingle Bells Truffle Burger, maar deze was er enkel met vlees. 

  • Starck Factory - Avengers Campus
Op dag twee kozen we als lunchplek Starck Factory in het Walt Disney Studios Park, gelegen in de Avengers Campus. Ze hebben er pizza, pasta en slaatjes, ik ging er voor macaroni & cheese. Als afsluiter nog een Marvel Groot koekje.


  • Restaurant Agrabah Café - Adventureland
Als afsluiter gingen we voor het kleurrijke en bruisende restaurant Agrabah Café. Niet alleen het interieur ziet er prachtig uit, maar ook het eten is heerlijk, denk aan Marokkaans en Midden-Oosterse gerechten in een all-you-can-eat buffet. 


Nog aanraders voor restaurants (die ik bij vorige bezoeken heb bezocht), zijn zeker The Lucky Nugget Saloon en Bistrot Chez Rémy! En op mijn lijstje staat ook nog Walt's, wil ik dolgraag eens gaan eten maar moet je altijd heel snel voor zijn bij het reserveren! 


Zo, hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips! Wij hebben alvast genoten van twee heerlijke magische dagen, ondergedompeld in de Disney Kerstsfeer. En nu, aftellen naar mijn volgend bezoekje (het Disneyhotel wordt momenteel gerenoveerd, en gaat opnieuw open in 2024, dus ik wil wel dolgraag een kijkje gaan nemen, haha)!

Hebben jullie Disneyland Paris al bezocht tijdens de kerstperiode?