Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Natural Self - Ecologisch Refill Gamma


Ik ben al jaren fan van het Belgische skincare merk Natural Self, want het is namelijk 100% vegan en natuurlijk, en daarbij ook dermatologisch getest voor de gevoelige huid en goedgekeurd. En dat is een belangrijke factor bij de producten van Self, ze zijn echt voor elk huidtype en voor heel wat huidproblemen echt een oplossing! Daarnaast zijn ze nu ook ecologisch, en voordeliger voor je portemonnee, want nieuw zijn de refill verpakkingen, die te gebruiken zijn in combinatie met de originele luxeverpakking (die je dus maar eenmaal moet aankopen)! De binnenste verpakking kan je dus uit de originele verpakkingen halen en dus vervangen. 


Fine Delicate - Body Butter

Het merk werd eigenlijk bekend door de Fine Delicate Body Butter, een rijke bodybutter voor de gevoelige huid. Hij gaat de huid gaan voeden en hydrateren, maar daarnaast ook gaan herstellen dankzij voedingsstoffen die de huid nodig heeft om zichzelf te gaan herstellen en op te bouwen. Werkt ook antibacterieel, tegen infecties en vermindert roodheid en jeuk! Zo kan je hem ook gaan gebruiken als handcrème, vooral bij een droge, pijnlijke of beschadigde huid, maar evengoed ook als aftersun om de zonbeschadigde huid te herstellen, of op littekens, striemen als pigmentvlekken. Ik ben dus helemaal fan van de veelzijdigheid van dit product. 


Hij is dus niet alleen geschikt voor mensen met een droge of gevoelige huid, maar ook voor mensen met echte huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, ... en is hij ook geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen en bij chemotherapie (waarbij geweten is dat patiënten vaak last hebben van een droge, schilferige huid). Dit geldt ttrouwens voor al hun producten! 

Ik vind hem heerlijk om 's morgens te gaan gebruiken voor ik me aankleed, mijn huid blijft echt de hele dag gevoed aanvoelen, of na het douchen. De geur is zalig, en ook de textuur want mijn huid voelt heel gevoed zonder vettig aan te voelen. De formule is redelijk dik, maar smeert heel vlot en makkelijk uit. 

De verpakking ziet er ook mooi uit, de lichtroze kleur staat altijd mooi en fris in de badkamer, maar dus handig dat je nu ook refills kunt kopen, om dus enkel het product te vervangen. De originele Body Butter kost €46.90, voor de refill betaal je €39.90, niet enkel voordelig voor het milieu maar dus ook voor je portemonnee!


Fine Delight - Hand & Body Wash

Nog een van mijn favorieten van Self, is de Hand & Body Wash. Het is een wasgel die de huid grondig reinigt maar daarnaast ook voedt zonder uit te drogen. Ideaal dus tijdens de koudere wintermaanden. Hij bevat rijke essentiële oliën die je huid langdurig en intens gaan hydrateren.


Hij is dus ideaal voor in de douche, maar je kan hem ook gerust enkel als handzeep gaan gebruiken want maakt je handen extra zacht na het vele wassen.

De refill van deze is echt een topper, want hij bevat maar liefst 500ml, terwijl de originele verpakking 200ml bevat. De originele Hand & Body Wash kost €27.90, voor de refill betaal je €39.90 maar bevat dus meer dan het dubbele.

All-Night Starlight - Night Cream

Als laatste vertel ik jullie graag wat meer over de Self All-Night Starlight Night Cream. Ze hebben uiteraard ook een dagcrème in het gamma, maar ik ben echt helemaal fan van de Nachtcrème. Want het is niet zomaar een nachtcrème, maar een voedende nacht- en oogcrème die hydrateert maar ook de eerste tekenen van huidveroudering tegengaat, wat het dus ook een veelzijdig product maakt.


De crème herstelt de droge, gevoelige of problematische huid en gaat tekenen van huidveroudering tegen door de stimulatie van collageen. Daarnaast gaat hij ook bruine vlekjes gaan vervagen en voorkomen, als ook roodheden en onzuiverheden gaan verminderen en de huid gaan kalmeren. 

De originele All-Night Starlight Night Cream kost €59.90, voor de refill betaal je €49.90!

Ik ben dus helemaal fan van de producten van het merk, maar nu dus nog meer dankzij de ecologische navulverpakkingen! Neem zeker een kijkje naar alle Self Refill producten in het gamma. Nog een leuke tip, ze hebben ook heel wat toffe Self cadeausets voor de feestdagen!

Kenden jullie dit merk al?
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier