woensdag 14 maart 2012

Wijvenweek: We zitten hier met een mening

Vandaag wordt er ook een enstigere dag ingelast in het 'wijvenweek' gebeuren.
Dus, mijn mening uitschreeuwen, over een maatschappelijk onderwerp naar keuze,  Het hoeft niet met vrouwen te maken hebben, maar het mag zeker wel. Got it: 


Vandaag mijn mening over being a mom/beautylover/blogger.
Is het nog aanvaard om over beauty en fashion te bloggen eens je mama bent? Of eens je voorbij een bepaalde leeftijd bent? WHY NOT!!! Ik zou niet weten waarom niet!


Je bent mama dus je maakt je niet meer op? Je hebt geen tijd meer om 10 minuutjes langer voor de badkamerspiegel te staan? Je kan geen hakken aan als je met kinderen de baan op bent? Enzovoort!
En het is niet omdat ik niet met sneakers en trainingsbroek de straat op kom, dat ik niets met mijn kind aanvang.
Ja, op de speeltuin kan ik rondlopen, meeschommelen en zot doen, ook met hakken en lipgloss aan.


De bloggers onder jullie zullen waarschijnlijk mijn mening volgen, maar ik hoor toch af en toe dat het raar is.
Mijn zoontje vind het leuk dat ik foto's maak, van producten, of soms van mezelf, dan stelt hij hem vaak bij me of moet ik een foto van hem maken. Hij loopt ook wel eens met de make-up pottekes rond, en heeft de oogpotloodjes wel al eens op zijn kaken uitgeprobeerd, maar hij vind het de normaalste zaak van de wereld! Als ik 's morgens vroeg naar mijn werk moet vertrekken, vraagt hij, 'kom je mij nog een zoen geven als je u geschminkt hebt?' :)

Hoeft natuurlijk niet, als dat je ding niet is, maar waarom zou ik het niet doen als dat gewoon bij me hoort!!

Ik ben wel benieuwd naar jullie mening hierover!

Petra x

27 opmerkingen:

 1. YOU TELL THEM, GIRL! Ben het er helemaal eens mee! Ik hoop later ook zo'n mama te zijn die er netjes en verzorgd uitziet maar even goed mee ravot in de speeltuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig om te lezen! Sinds ik ga trouwen en we een huis gekocht hebben begin je toch ook te denken ' Damn, wanneer moeten we dan aan kids beginnen?' en ik voel me er totaal niet klaar voor,ook al omdat ik denk dat ik dan dingen ga moeten ' opgeven'. Ik heb echt zo'n beeld in m'n hoofd van byebye blog, byebye make-upjes etc .... Allez, stom voorbeeld: maar kan je het maken een Longchamp tas te kopen als je een kindje hebt? Zet je dat niet beter aan kant voor je kleine ...? Zulke zaken spoken dan door m'n hoofd. Heel fijn dus om te lezen dat het WEL mag, en WEL ok is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je een super goede blog hebt.
  Mama's kunnen zich zeker opmaken en hoge hakken dragen. Uw zoontje ziet er echt een schatje uit!


  Kisses Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent een zeer mooie mama, goed dat je je best doet om er goed te blijven uit zien, ik zou niet weten waarom we dat niet mogen blijven doen. En ik vind als je eens mama bent geworden zo veel volwassenheid meer uitstraalt en dat maakt je dan ook weer sexy! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben alvast heel blij dat ik ook blogs kan lezen van leeftijdsgenoten. Of je nu mama bent of niet, als je wil bloggen over je passie, is dat toch voldoende? Het is niet omdat je een job heb, een huishouden en al dan niet kinderen, dat je geen andere hobby/passie mag hebben, toch? Bloggen an sich vind ik ook niet voorbehouden aan tieners/twintigers, dat zou maar erg zijn!
  Blijf dus maar fijn met uw make-up en hakken spelen! Fijn om te zien, trouwens, dat je jezelf niet verliest, met of zonder kind. Ik zal u zeker niet scheef bekijken, als je met je hakken naar de speeltuin loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind zeker en vast dat je er als mama niet als een slons bij moet lopen en ook netjes en verzorgd kan zijn terwijl je ook leuke dingen doet met je kindjes. En jij bent er het perfecte voorbeeld van :D You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel ! Ik heb natuurlijk geen kinderen en geen huis en eh eigenlijk helemaal nog geen volwassen leven maar ik zou het niet opgeven om met make up bezig te zijn en mij op te tutten. Hoe ouder ik word, hoe meer ik me zelfs opmaak enz, voor kinderen zou ik dit niet laten vallen. En omg je zoontje is the cutest kid eveeerrr !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. You're one hot momma! ;)
  Er staat geen leeftijd of limiet op beauty, iederéén (inclusief omaatjes én opaatjes van 90) mag zich toch optutten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen! Ik denk dat je 1 van de weinigen bent die het kan een kindje grootbrengen en tegelijk bloggen (met het huishouden erbovenop). You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi artikel, Petra! Het is idd niet omdat je mama bent dat je daarom niet zou moeten verzorgen of omdat je dat wel doet, daarom een slechte moeder zou zijn. Maar het 'probleem' situeert zich ruimer dan enkel bij mama's. Er wordt nog altijd raar opgekeken als je make-up draagt in België. Of eigenlijk als je nog maar iets doet wat anders is dan de meesten, of dat nu je make-up is, je kledij of in dit geval je hobby in het algemeen.

  Je moet vooral doen waar je je goed bij voelt vind ik. En waarom zouden er geen mama bloggers mogen zijn? Ik ben er zeker van dat je blog inspirerend is voor veel mama's (en niet-mama's ook natuurlijk :D)
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, wat leuk om te lezen! En hoe hij dan nog eens op de foto staan, heel cute. :) Ik vind dat het ook gewoon moet kunnen, daarnaast is het tijd voor jezelf en ook die moet je behouden, zelfs als je kinderen hebt, ook al staan ze op nummer 1! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Groot gelijk ! Ik zou niet weten waarom je moet stoppen met jezelf op te maken en hakken te dragen omdat je mama bent. Dat is iets dat je doet omdat je je er zelf goed bij voelt en het zou al erg zijn als je dat moest opgeven ! En hij staat weer zo leuk op de foto ! Wat is het toch een cutie pie :p

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo. Dit is even duidelijk voor iedereen!
  Ik vind dat je als mama niet meteen alle aandacht op je gezin moet doen en er zelf slonzig bij moet lopen. Tuurlijk, aandacht voor je kind is ook belangrijk. Maar je bent zelf toch ook belangrijk?! Dus hoppa, nog een beetje blush en lipstick, high heels en een rokje en gaan met die banaan!
  Wat heb je trouwens een schattig zoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi stuk! En ik denk altijd maar zo, een kind is veel beter af met een blije mama die doet waar zij zich goed bij voelt, dan een mama die haar kind in zekere zin de schuld geeft omdat ze vindt dat ze bepaalde dingen die ze wel heel graag had gedaan niet meer kan doen vanwege haar kind.

  You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke post! Ik vind dat je groot gelijk hebt! Ik hoop ook zo'n mama te mogen zijn later :)

  En wat een cutiepants is je zoontje zeg! :)

  Sofie x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk! Vind ik ook, op bloggen hoeft helemaal geen leeftijd of levensmanier te staan. Iedereen die er zijn ding mee kwijt kan of er tijd voor heeft moet het gwn lekker doen! En jij doet het geweldig dus het zou zonde zijn om ermee te stoppen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Damn, zo erg dat je je hiervoor zou moeten verantwoorden! Ik denk: gelukkige mama, gelukkige kindjes. Dus go go go!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben het helemaal met je eens! :)
  Op passie plakt geen leeftijd!

  Love, A.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hear hear Petra! Ik loop ook gemaquilleerd en hooggehakt rond op de speeltuin met mijn 3 kids, terwijl ik daarnaast ook zo mijn bezigheid heb.Being a mom is niet gelijk aan onverzorgd in trainingbroeken rondlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. " 'kom je mij nog een zoen geven als je u geschminkt hebt?' :)" - WAT LIEF!

  Ik vind dat je moet doen waar je je prettig bij voelt. Als dat met sneakers aan is, prima. Is dat met hakken aan, prima. Maar het is soms wel vervelend als de betreffende moeder met haar sneakers gaat "klagen" dat ze geen tijd heeft om haarzelf mooi te maken. Jij bewijst hiermee dat dat heus wel kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. You're one hell of a mom!!!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik geef je 100% gelijk :) en wat een prachtig zoontje

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Helemaal gelijk! Hoeveel vrouwen laten er zich niet gaan nadat ze kinderen hebben...de kilo's daar kan je soms niks aan doen, maar wat kost het om eens een juweeltje te dragen, of een mooie rok, hakken of een mascara? Niks? Géen tijd daarvoor? Geloof ik niet...Tijd maak je en wat zijn 10min op een dag?

  Ik denk dat het gewoon een beetje je ingesteldheid is, sommige dames zijn nog fier op hun zichzelf en dat MAG!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ohhh, wat een lieve comments van jullie allemaal!! *HAPPY*
  Thanks ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Je bent een goede mama Petra en je moet altijd jezelf blijven.. en als dat is met lipgloss en killer heels dan is dat zo. Kids houden toch wel van je, zoals je bent. Dat maakt jou uniek. Ik ben denk ik net zo als jij in dat opzicht. Mijn dochtertje begint de smaak te pakken te krijgen en wil ook haar nageltjes mooi hebben. Soms voel ik me schuldig zoveel met mijn blog/beauty bezig te zijn. Maar je moet ook wat tijd hebben voor jezelf. Het meeste van de tijd ben ik toch vooral mama en geniet ik daar intens van en als ik daaraan denk, ben ik weer gerust ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake