Mogelijk gemaakt door Blogger.

Smokey Eyes with MAC and a Vera preview

Gisterenmiddag had ik een hele leuke bloggersnamiddag (waar ik jullie morgen meer over zal vertellen).
Ik volgde er oa. een MAC Technique sessie, een make-up workshop.
(Je kan deze zelf ook gaan volgen, een paar x per jaar organiseert MAC in hun winkels de technique lessen, waar je dan twee uur lang tips en tricks krijgt van de MUA van MAC).

Nu was het een mini-versie natuurlijk, en met verschillende bloggers rond de make-uptafel. We kregen elk een spiegel, tools en onze producten nodig om een smokey eye te maken. Eerst werd er op één iemand een voorbeeld getoond, zodat je goed kon zien hoe je best te werk gaat. Je kreeg ook een handig mapje waar je notities in kan schrijven, maar staat ook vol handige tips en face charts met verschillende looks om zelf een voorbeeld te hebben, ook voor thuis, want het mapje neem je gewoon mee naar huis!

Hoe ga je nu best aan de slag voor een smokey eye (als ik goed geluisterd heb toch ;))
♦ Je kiest eerst welke kleuren je wilt gebruiken, ga je voor zwart of iets zachter met bruin, of kies je voor een opvallende kleur, kan allemaal.
Ik koos voor een niet té hard opvallende look, maar ging wel voor zwart, Carbon Black in combinatie met Satin Taupe (grijsbruin frost kleurtje, deze heb ik dus nog niet en staat vanaf nu dus op mijn wishlist!!).
♦ Eerst een basis aanbrengen op je ooglid, we gebruikten hiervoor een paintpot in een lichte kleur.
♦ Zwart oogpotlood aanbrengen op je waterlijn en bovenaan tegen de wimpers.
Je laat de lijn bovenaan naar de buitenkant dikker worden.
♦ Daarna gaan we blenden (je lijn hoeft dus helemaal niet recht te zijn), dus het potloodlijn een beetje uit laten vloeien op de rest van je oog.
♦ Dan breng je zwarte oogschaduw aan boven het potloodlijntje (dit om het potlood te setten), eerst dep je het er wat op, daarna blend je het in over het volledige ooglid.
♦ Met de tweede kleur oogschaduw ga je dan in de crease van het oog. Je houdt je oog open, zet je borsteltje in de crease en beweeg dan je borstel van links naar rechts.
♦ Daarna wat zwarte oogschaduw aan de onderkant van je oog (juist onder de wimperrand) aanbrengen, en daaronder wat van de tweede kleur.
♦ Als laatste mascara aanbrengen en je wenkbrauwen in de plooi leggen.
Hier zie je mijn look, al zie je er niet zo heel veel van op de foto!! 
(heb geen andere foto van dicht meer gemaakt, sorry)

Gaan jullie ook zo aan de slag voor een smokey eye?

Als afsluiter kregen we twee items mee van de nieuwe MAC Vera collectie, dus pas vanaf morgen in de winkels ligt!
Het is een heel vrolijke collectie met een hoog lente-gehalte, met roze, oranje en groene kleurtjes, maar vooral de lieveheersbeestjes springen in het oog. De producten zijn geïnspireerd op de Amerikaanse kunstenares Vera Neumann.

♦ Pearlmatte Face Powder in Flower Fantasy €24
Een supermooi gezichtspoeder, met een matte koraalkleur, een roze tint met lichte shimmer en een parelkleurige glansende tint.
Afgewerkte met de naam Vera en een lievenheersbeestje!
Pretty right?

♦ Pushglass in Butterfly Dream €21
Een pushglass is een lipgloss van MAC met gember in verwerkt zodat de lippen getinteld worden en zo meer volume krijgen.
De Butterfly Dream is een paarse pushglass, maar dit zie je, gelukkig, niet zo terug op je lippen. Hij is heel sheer en geeft een licht rozige tint, met subtiele leuke glitter erin.
Hij ruikt echt superlekker en zoet.
Je moet het getintel er wel bijnemen, al vind ik het echt niet storend.

Wat vinden jullie ervan?
Gaan jullie morgen naar MAC voor de Vera collectie?