Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Summer Sweets


Het was een tijdje geleden, maar eindelijk ben ik nog eens de keuken ingedoken. Enkele maanden terug werd ik uitgenodigd in het hoofdkantoor van Dr. Oetker, om hun dessert-aanbod te gaan ontdekken. Ik werd daarbij uitgedaagd om aan de slag te gaan met hun producten.
Dit weekend was het mijn vriend zijn verjaardag, en aangezien ik een tuinfeestje organiseerde, was het het ideale moment om enkele zomerse dessertjes klaar te maken. Kijken (en watertanden) jullie mee?

Dr. Oetker heeft een ruim assortiment aan bakproducten, die het handig maken om iets lekkers klaar te maken (ook al ben je geen keukenprinses, ze hebben namelijk een 'lukt altijd garantie'). Ze hebben heel wat bakhulpjes (bakpoeder, vanillesuiker, gist, ...), maar ook mixen om volledige taarten, cakes, koekjes, ed. te maken en om ze nadien te decoreren.
Voor mijn zomerse desserts maakte ik gebruik van een aantal van hun producten. Zo maakte ik een cheesecake, cupcakes en slagroom.

Cheesecake is iets wat ik heel erg graag lust, maar ik had het zelf nooit eerder klaar gemaakt. Ik dacht dat het best moeilijk was, maar met de mix van Dr. Oetker was het supermakkelijk en eigenlijk helemaal niet zoveel werk. Je hebt ook niet veel extra ingrediënten nodig om aan toe te voegen, enkel platte kaas, vloeibare room en boter.
Er zit een bakvorm bij het setje. Je start eerst met de bodem, soort van speculaas-zanddeeg. De taartvulling is gewoon de mix, platte kaas en room bij elkaar mengen en mooi verdelen over de zanddeegbodem. Ik wou graag met twee kleuren werken, dus bij het laatste beetje van het kaasmengsel voegde ik wat rode kleurstof toe (setje van Dr. Oetker waarbij je vier kleuren hebt), en heb er ook enkele druppels citroen aroma aan toegevoegd (je hebt ook amandel, rum en vanille).

Wanneer de taart volledig gemaakt is, gaat hij voor 45 min in de oven. Nadien laten afkoelen en minimum nog twee uurtjes in de koelkast. Voor het serveren kan je hem nog decoreren naar wens. Ik koos voor een fijn laagje vanillesuiker, frambozen en een schijfje limoen. En het was heel erg lekker!

Terwijl mijn cheescake in de oven zat, maakte ik ondertussen het deeg klaar voor cupcakes. Ook daar maakte ik gebruik van de basismix voor natuur cupcakes van Dr. Oetker. Naast de mix heb je enkel melk, boter en eieren nodig, alles samen mixen en klaar om in de vormpjes te gieten die erbij zitten. Eén mix is goed voor 12 cupcakes. Je kan ze ook extra smaak of kleur gaan geven met de aroma's en kleurstoffen, maar dat heb ik niet gedaan.

Na het bakken (30 min), en afkoelen, heb ik ze gedecoreerd met de Cupcake Topping in Vanille (ook verkrijgbaar in chocolade), een stukje limoen en wat rozenblaadjes en pindanootjes. Ik vond het heel lekker dat het sap van de limoen extra smaak gaf aan de topping.
Ik had ook enkele cupcakes die ik niet versierd had, die waren dan speciaal voor de kindjes aan tafel, die hun cakeje op het moment zelf versierd hebben met chocolade schrijfstiften (witte, bruine en zwarte chocolade zit in één setje, kleurstiften zijn ook verkrijgbaar).

Als laatste maakte ik gegrilde perziken met honing, dat was echt zo lekker! De perzik gaan halveren, pit eruit halen en in een ovenschotel leggen met de opengesneden kant naar boven (ik heb ook enkele insnijdingen gemaakt in de perzik). De ovenschotel invetten met boter (kan je ook makkelijk de bakspray van Dr. Oetker voor gebruiken), en ook de perzikhelften gaan inboteren. In de oven zetten op 200° voor ongeveer 15-20 min. Nadien uit de oven halen, de perziken gaan bestrijken met honing en nog een vijftal minuutjes terug in de oven plaatsen.

Ik serveerde ze met het KlopKlop slagschuim, een lekker en licht alternatief voor gewone slagroom. Eén zakje mengen met melk en opkloppen. Ik werkte af met wat kaneel en tijmstokjes op de KlopKlop en de perziken. Zeker een aanrader, vooral als de perziken nog wat warm zijn!

Verder stonden er nog havermoutkoekjes, aardbeien en zoete saté's met brownie, aardbei en marshmallow op mijn desserttafel.
Wat denken jullie ervan? Maken jullie zelf soms makkelijke desserts klaar met de mixen van Dr Oetker?