Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Roadtrip Duitsland #2


Vandaag vertel ik graag verder over onze mini-roadtrip naar Duitsland (lees hier meer over dag 1 en 2). We waren op pad met de camper en konden daardoor heel wat plekken doen op korte tijd, wat heel leuk was. Bij mijn eerste verslagje eindigde ik dat we ons installeerden op de camping stelplaats aan Playmobil Funpark, dus jullie raden het al... op dag 3 vertoefden wij de hele dag tussen playmobil-mannetjes en al hun bijpassende huisjes in het reuzegroot, klimparcours, water, ... Het werd een hele toffe dag, met heel veel zon en ook heel veel plezier.

Het Playmobil Funpark ligt in Zirndorf, en is echt geweldig leuk voor kinderen! Ze kunnen er de hele dag spelen, klimmen en klauteren, en allerlei leuke activiteiten doen. Het is er ook helemaal niet commercieel (er staan geen levende playmobil-figuren waar ze een foto van je nemen die je dan nadien kan kopen, het eten was heel betaalbaar en ook de winkel was goedkoper dan de speelgoedwinkels hier). Er zijn geen echte attracties zoals rollercoasters ed, maar de kinderen hebben echt de hele dag nodig om alles te ontdekken, hun fantasie te gebruiken en gewoon echt te spelen, zo zijn er verschillende ruimtes waar je gewoon met Playmobil kan spelen.

Wat ook heel leuk was, zeker met het warme weer, je kan er op allerlei plekken met water spelen (fonteintjes om door te springen, waterbanen met Playmobil-bootjes en een vijver waar ze gewoon kunnen in spelen). Maar ook bootjes varen, zelf roeien op een vlot, ...
Ik had op voorhand gelezen dat dit allemaal kon, dus the little guy had gewoon zijn zwembroek aan onder zijn kleren en we hadden een handdoek mee.

Wat hij daarnaast ook nog geweldig vond, waren de go-carts, dino's ontdekken, de ark van Noah natuurlijk, glijbanen, een springkussen, naar de top van het kasteel,... en op het einde gingen we natuurlijk ook nog eens naar de shop en daar koos hij een superleuke bus van het Funpark (hebben ze hier bij ons niet, dus dat is wel speciaal), en een politiewagen (waar hij heel veel mee gespeeld had).
Hij heeft zich helemaal niet verveeld, dus de dag was voorbij zonder dat we het wisten. Jammer dat het zo ver gelegen is van bij ons, want anders kwamen we zeker snel eens terug.

Dag 3 zat er dus al op, we reden die avond nog terug naar Nürnberg (het stadje waar we de dag voordien al enkele dingen bezochten, maar we wouden toch nog eens graag het speelgoedmuseum bezoeken en we hadden de volgende voormiddag nog even tijd). We verbleven daar op Knaus Campingpark, heel natuurlijk gelegen maar toch in het centrum, ideaal voor een nachtje. In de voormiddag vertrokken we dus alweer, richting het speelgoedmuseum in Nürnberg. Poppen, auto's, houten en blikken speelgoed, treintjes, fantasiespel, ... van hele vele jaren geleden, maar ook speelgoed waar ik als kind mee speelde (ondertussen ook al enkele jaren geleden natuurlijk).
Heel tof om allemaal te zien, en ook prachtige stuks die echt al meer dan honderd jaar oud zijn!
Binnen was er een speelruimte voor de kinderen, en ook buiten kon er gespeeld worden, geen traditionele glijbaan of schommel, maar echt speelmateriaal uit overgrootmoeders tijd (kegels omgooien, een houten ballen-parcours, een doolhof, ...).

Nadien wandelden we nog even langs het marktplein, met de Onze-Lieve-Vrouwekerk, en enkele prachtige gebouwen in de omgeving, en gingen we iets eten. Nadien vertrokken we terug richting Zirndorf. Vlak aan het Playmobil Funpark ligt er nog een leuke speelruimte, voornamelijk voor jongens (en ook wel hun papa's ;)), namelijk Carrera World (niet van Porsche, maar wel van Carrera Toys, de race-autootjes op afstandsbediening). Het was maar in de namiddag open, maar we wouden er toch graag nog eens voor terugrijden.

De boys vonden het géweldig natuurlijk! Een zestal race-parcours waar ze met een race-auto naar keuze ritjes konden maken, en dat allemaal in een superleuk interieur met zelfs een echte formule 1 wagen van team RedBull. Nadien volgde er een wedstrijd met enkele mensen die er op dat moment aan het spelen waren.
Kleine kindjes kunnen er ook met loopautootjes rijden en een parcours volgen, er is een glijbaan, en je kan ook met grote raceauto's op afstandsbediening rijden op de grond.
Er waren ook gezellige zitplaatsen, én wifi, dus de mama was ook tevreden ;)

We zijn er iets langer gebleven dan gepland, maar we reden nadien nog door naar Stuttgart (een tweetal uurtjes rijden) waar we drie nachten bleven. Maar dat is voor een volgend verslagje :)