Mogelijk gemaakt door Blogger.

My skin Journey #5


Het is ondertussen al bijna twee maand geleden dat ik nog een update gegeven heb rond mijn huidproblemen en het gebruik van Roaccutane (isocural)ook bekend als Isotretinoïne. Dus dringend tijd om daar nog eens verandering in te brengen. Ik zit momenteel iets over de helft van mijn medicatiekuur, normaal gezien zat ik al iets verder, maar in het begin ben ik iets geminderd van dosis wegens teveel last van de bijwerkingen (kan je in mijn vorige verslagjes lezen, ik zet nog een link onderaan), en ook deze zomer ben ik even geminderd, maar daar vertel ik vandaag meer over.

Vandaag zit ik alweer een tweetal weken terug op mijn normale dosis, alles gaat redelijk vlot. Ik zet ook mijn alarm 's avonds zodat ik zeker mijn medicatie niet vergeet te nemen (is al regelmatig gebeurd ja), want ik wil nu echt wel in één rechte lijn naar de finish zodat ik er snel vanaf ben. De bijwerkingen vallen al bij al redelijk mee nu, behalve dan echt het gevoel van mijn droge lippen. Ik heb al verschillende lippenbalsems opgebruikt en extra bijgekocht in de hoop toch maar de beste te vinden.

Thuis is dat allemaal haalbaar, ik smeer er een dikke laag op, ook goed in de mondhoeken, maar dan lijkt het alsof ik iets heel vettig heb gegeten, dus zo kan ik echt niet buitenkomen. Ik ben dus nog steeds op zoek naar dé beste lippenbalsem, ik sta altijd open voor suggesties ;)

Waar ik verder ook nog last van heb, en ook de reden was waardoor ik ook deze zomer even ben geminderd in dosis, is namelijk een trage wondheling. Ik vertelde bij mijn vorige update dat ik gevallen was, en mijn elleboog dus volledig open lag. Mijn arm was daarbij ook gekneusd, en toen ik enkele dagen later uiteindelijk naar de dokter ging, zei ze dat het beter genaaid had geweest, maar dat was dus te laat. Nu twee maand later is de wonde van mijn elleboog nog steeds niet helemaal genezen, maar het blijft wel een heel vervelende plek, omdat je een elleboog zo snel stoot of iemand botst ertegen. Dus ik hoop dat dat nu eindelijk snel voorbij gaat, ik heb het nu echt wel gehad daarmee.

Maar ik merk sowieso dat mijn huid nu heel gevoelig is voor wondjes en heel snel open ligt. Zo heb ik constant blaren op mijn voeten door mijn schoenen (zal waarschijnlijk wel beteren als ik terug gesloten schoenen met kousen ga dragen), ook schrammen heb ik ook opvallend meer dan vroeger.
Wat wel helemaal genezen is, is mijn neus. Die lag aan de binnenkant open doordat ik veel moest snuiten en ook die wondjes genazen niet, ik had ook een heel droog gevoel in mijn neus. Ik haalde een natuurlijke neusspray van Biover, die helpt om de neus in alle zachtheid te spoelen en uiterst aan te raden is bij een droge neus.

Maar ik zit dus al over de helft, binnen twee weken moet ik ook nog een op consultatie bij de dermatoloog, en ik hoop dat de twee helft iets rustiger mag verlopen, maar ik hou jullie op de hoogte.

Lees ook: