Mogelijk gemaakt door Blogger.

My Skin Journey #7


Ik geef jullie vandaag nog eens een update van hoe het tegenwoordig met mijn huid is gesteld. Eind april startte ik, na lang sukkelen met acné-problemen, met de medicatiekuur Roaccutane, ook bekend als Isotretinoïne. Het is eigenlijk een beetje een laatste hulpmiddel om acné echt te gaan aanpakken, maar het is best zwaar en komt niet zonder bijwerkingen. Ik nam jullie de voorbije maanden mee in mijn vooruitgang, en ondertussen zit de kuur er nu twee maand op, dus wil ik jullie daar zeker ook meer over vertellen.

Voor wie roaccutane niet kent, het is een zware medicatiekuur die je ongeveer zes maand moet nemen (bij mij duurde het iets langer omdat ik niet elke keer mijn volledige dosis nam wegens te veel last van de bijwerkingen). Het remt de overvloedige vorming van talg en voorkomt het groter worden van de talgklier. Hierdoor komt er minder talg vrij, zodat de afvoerkanaaltjes niet verstopt geraken.
Maar zoals ik al zei, dat is niet zonder enkele ongemakkelijke bijwerkingen. De medicatie gaat de huid namelijk volledig gaan uitdrogen, voornamelijk de lippen, maar ook de ogen, slijmvliezen, hoofdhuid, ... Ook in het begin moet je rekenen dat het eerst even erger wordt voordat het betert, en dat werkt heel demotiverend, zeker omdat je wel al last hebt van de bijwerkingen.
In de bijsluiter staat ook te lezen dat je je neerslachtig en depressief kan gaan voelen, en ik moet zeggen dat ik daar op het einde toch wel last van had.

Maar dit is nu voor mij allemaal achter de rug, ik heb de kuur dus uitgenomen en het resultaat nu: mijn huid ziet er goed uit, geen puistjes meer, minder littekens en huidverkleuringen en mijn huid voelt echt ook zacht aan. Ik had natuurlijk op het einde van de kuur (eind november) last van een droge huid en enkele hardnekkige droge vlekjes rond mijn neus (meer wat eczeem), maar vooral van mijn lippen had ik echt heel veel last. Ik merk nu nog dat ik ze regelmatig moet insmeren, maar heb geen last meer van echt extreme droge lippen, en ik kan terug lipstick en -gloss dragen, hoera!
Ik heb tientallen lippenbalsems geprobeerd, geen enkele hielp echt, maar waar ik het meeste tevreden van ben, zijn nog steeds de Labello Originals. 


Ik ben natuurlijk heel erg blij met het resultaat, maar het was echt niet makkelijk de afgelopen maanden. Ik had vooral heel veel last van mijn lippen, maar ook bv wondheling gaat heel erg traag (wat ik heel goed gemerkt heb toen ik deze zomer ben gevallen, met als gevoel een serieuze wonde op mijn elleboog. Het heeft maanden geduurd tegen het volledig dicht was, ik heb er echt heel veel pijn van gehad, en nu nog een lelijk litteken als gevolg).
Dus ik zou zeggen, gebruik roaccutane echt als laatste middeltje, als je alle andere mogelijke oplossingen hebt geprobeerd om acné-problemen aan te pakken, en denk er goed over na!
Ik heb lang getwijfeld, maar wou er toch graag nog deze voor en na foto bijzetten, zodat jullie toch kunnen zien wat het heeft opgeleverd!


Ik deel ook binnenkort mijn tips voor hoe het best met de bijwerkingen om te gaan, welke producten en make-up geschikt zijn (of toch werkten voor mij).
Zouden jullie een roaccutane-kuur volgen?

Lees ook:
My Skin Journey #1
My Skin Journey #2
My Skin Journey #3
My Skin Journey #4
My skin Journey #5
My Skin Journey #6