Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Snel lekkere pannenkoeken bakken


Bij mij moet het vaak snel gaan in de keuken, ik heb niet altijd zoveel tijd om uitgebreid iets klaar te maken, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet lekker mag zijn.
Ik bakte gisteren een hele hoop pannenkoeken (om vandaag op te eten, en goede timing want het is lichtmis en dan worden er natuurlijk pannenkoeken gegeten), maar het moest dus vooruit gaan.
Ik deel enkele van mijn tips om snel aan de slag te gaan, maar toch ook net dat tikkeltje extra aan toe te voegen voor een heerlijke smaak (yep, my secret ingredient).

Ik weet het, pannenkoekendeeg zelf maken houdt op zich niet veel in en gaat best wel snel, maar ik ging echt wel voor de gemakzuchtige oplossing, namelijk de pannenkoeken-mix van Dr.Oetker waar je enkel maar melk moet aan toevoegen. Supervlot, maar toch heel lekker.

Om het nog dat extraatje te geven, voeg ik altijd een vleugje amandel-extract toe aan mijn deeg. Geeft een heerlijke geur, maar ook een subtiele smaak waarvan ik toch altijd positieve feedback krijg van de mensen die mijn pannenkoeken eten.
Je kan natuurlijk ook eens proberen met andere smaakextracten, maar deze is mijn favoriet, geeft een heerlijke smaak van frangipane.

Nog een lekkere tip, waar ik vroeger gebruik maakte van een bakspray of olijfolie, probeerde ik nu Solo vloeibaar, op basis van plantaardige oliën. Maakt het zo handig om snel achter elkaar te bakken, wat met gewone boter iets minder vlot gaat, en ook niet zoveel ineens te gaan gebruiken want je kan makkelijk gaan doseren, maar geeft wel nog een heerlijke smaak.

En natuurlijk, om nog wat extra smaak te gaan toevoegen, hoef je niet alleen te kiezen voor suiker of confituur, maar wat extra fruit, slagroom natuurlijk en de nodige sprinkles (ik bakte ook een pannenkoek met wat sprinkles in het deeg, superleuk, al waren het gewoon de kleine bolletjes dus viel het niet zo heel erg op) mogen zeker niet ontbreken!

Hebben jullie vandaag pannenkoeken gegeten? Of hebben jullie misschien nog lekkere tips?