Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog love: top Belgische beauty blogs


Heel wat bloggers vinden het aantal volgers en likes op sociale mediakanalen tegenwoordig belangrijker dan de content die ze op hun blog plaatsen. Maar ik vind het toch eens tijd dat we terug gaan kijken naar de essentie van het bloggen zelf.
Natuurlijk gebruik ook ik sociale media en vind ik het geweldig om naar mooie foto's te kijken en mij te laten inspireren, en geweldig om likes en volgers bij te krijgen, maar ook artikels op een blog zelf is toch iets wat me altijd al heeft aangesproken. Waar ik ook naar op zoek ga als ik info over iets specifiek zoek, en wat niet zomaar verdwijnt tussen de honderden-duizenden foto's.
Dus tijd voor wat blog-love, en daarom deel ik graag mijn favoriete Belgische beautyblogs (en er zit misschien ook een Nederlandse tussen), die ik graag ga bezoeken, me door laat inspireren of gewoon kan genieten van schrijfstijl en foto's. Maar ook die me aanzetten om dingen te proberen omdat ik weet dat ze iets aanraden omdat ze echt overtuigd zijn van het product, of me laten experimenteren omdat ik fan ben van een bepaalde look dat ik die zelf toch ook eens wil uitproberen.

Ik wou normaal gezien een top vijf maken, maar het is toch een top acht geworden, die ik gewoon alfabetisch heb geordend, want ze zijn allemaal uniek en fantastisch op hun eigen manier.
En zijn natuurlijk heel wat beautyblogs die ik geweldig vind, anderen die ik misschien nog niet echt ken die minstens even goed zijn, maar kijk, dit zijn mijn favorieten en het wordt wel eens tijd om wat meer liefde tussen de bloggers te delen!

- Beautygoddess
Dit is de enige Nederlandse blog die in het lijstje staat, en oké, ik ging Belgische blogs delen, maar de blog van Deb mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje. Ze neemt geweldige foto's, die me telkens doen wegdromen naar een tropisch eiland of een prachtig bloemenveld. We delen vaak dezelfde smaak waardoor ik benieuwd ben naar dingen die ze deelt, én is ze queen van de nailart, en gewoon ook van nagels lakken, want die zien er altijd top uit bij haar!
Daarnaast is ze echt een vriendin van me geworden, ook al hebben we elkaar nog maar eenmaal gezien, het klikt gewoon tussen ons.

- Beautyloves
De tweede in het rijtje is Stamatia van Beautyloves. We zijn ongeveer gelijk aan het bloggen geslagen, en ik vind het nog steeds heel inspirerend om haar blog te volgen. Ze maakt make-uplooks als geen ander en ziet er altijd geweldig uit. Ik ben niet zo een grote YouTube kijker (I know, don't shoot me), maar Stamatia haar video's vind ik superleuk om te bekijken, zowel om heel wat make-up tips te krijgen, maar ook wanneer ze ons meeneemt op een uitstap of gezellig etentje.

- Joliette
Volgende is Lisha van Joliette. Bekende topper in het Belgische beautyblog-wereldje, al is ze gewoon helemaal zichzelf, ook op haar blog, eerlijk, grappig maar ook heel inspirerend. Ze neemt geweldige foto's die zo uit een magazine kunnen komen, maar daarnaast kijk ik ook altijd uit naar de manier waarop ze schrijft en haar toffe stijl om haar blogposts naar buiten te brengen!

- Kiss & Make-up
Melissa, het gezicht achter de blog Kiss & Make-up, is een Belgische die in Zwitserland woont. Ze is een heel actieve blogger, ze maakt heel veel artikels en ook video's, en ze laat de leukste comments achter. Ze durft ook te experimenteren, met kleur in haar make-up, wat ik superleuk vind omdat ik dan sneller iets ga uitproberen. Ze ziet er altijd geweldig uit, maar ze deelt ook waar ze haar onzeker over voelt, waar ze mee bezig is, ... Ze is ook heel duidelijk, eerlijk, en to-the-point wat haar reviews heel leerrijk maken.

- Minnebelle
De blog van Isabelle, Minnebelle, bevat alles waar ik interesse in heb. Ze deelt geweldige make-uplooks, ze weet echt wat bij haar past en hoe ze make-up zo moet aanbrengen dat hij helemaal tot zijn recht komt. Daarnaast deelt ze heel wat skincare-tips, producten die voor haar huid werken en wil ze de mensen ook helpen in hun zoektocht naar het juiste product door haar eerlijke mening te geven. Maar ook af en toe verschijnt er een heerlijk recept, neemt ze je mee op haar geweldige reizen zoals naar Japan en Londen en kan ik ook helemaal genieten van haar mooie foto's.
En niet alleen op haar blog is Isabelle een geweldig lieve persoon, we zijn ook echte vriendinnen geworden, die af en toe eens gezellig gaan brunchen, bijkletsen of samen naar een event gaan.

- Oui!
Oui! Magazine bestaat eigenlijk nog maar sinds kort, maar was daarvoor beter gekend als de blog it-girl. Kim, het gezicht achter Oui! vond de naam helemaal niet meer bij haar passen, en ik ben heel tevreden met de ommezwaai. Ik was voordien ook al fan van haar blog, maar nu schrijft ze met nog meer passie. Niet enkel deelt ze haar beauty-favorieten, maar neemt ze ons mee in haar persoonlijke verhalen zoals reizen, maar ook over hoe ze staat in het leven, deelt ze dingen die haar inspireren en haar toch ook wel een beter mens maken. Ik krijg een hele positieve vibe telkens ik een artikel heb gelezen, en ook van de persoon zelf, want Kim is door het bloggen een goede vriendin van me geworden waar ik altijd bij terecht kan.

- This is Peggy
Peggy is voor mij het voorbeeld dat je door hard te werken kan doen wat je graag doet. Ze werkt als make-up artist, en doet daardoor heel wat toffe projecten, en deelt haar ervaringen van haar job en haar eigen ervaringen met beauty-producten op haar blog. Heel wat tips & tricks dus, maar daarnaast geeft ze ook soms een inkijk in de persoon Peggy, wat ik wel altijd heel fijn vind!

- Zolea
Als laatste in het rijtje, maar even top als de anderen, laat ik jullie graag kennismaken met de groene beautyblog Zolea, zoals Zoë hem zelf graag noemt. Ze deelt heel wat artikels met natuurlijke verzorging en cosmetica, DIY-tips om zelf producten te maken, een neemt heel mooie en inspirerende foto's. Daarnaast kan je ook enkele van haar zelfgemaakte producten kopen op haar blog, zoals geurkaarsen die worden handgegoten uit eco koolzaad was in gerecycleerde wijnflessen. Ik heb er zelf eentje cadeau gekregen van een vriendin voor kerst, de Cotton Candy, en hij ruikt heerlijk.

Zo, dit waren ze alle acht, ga zeker eens een kijkje nemen om hun blog te ontdekken. Kenden jullie ze al, en hebben jullie zelf favorieten, laat het gerust weten bij de reacties!
Tot een volgende keer voor een nieuwe blog love, want er is nog zoveel te ontdekken!