Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: The Body Shop Down To Earth + 2 make-up looks


Vandaag deel ik graag twee make-up looks, met de nieuwste oogschaduwpalettes van The Body Shop, Down To Earth. Ze zijn beschikbaar met vier of acht kleurtjes, geïnspireerd op natuurlijke kleuren en verrijkt met een verzorgende formule die ervoor zorgt dat de oogschaduw langdurig en mooi egaal blijft zitten.
Kijken jullie mee:

De Down to Earth-lijn van The Body Shop is gemaakt om ervoor te zorgen dat je heel makkelijk kan gaan voor meerdere, gevarieerde looks. Ze is geïnspireerd op natuurlijke kleuren, wat de naam natuurlijk verraad, en verrijkt met Community Trade maroela-olie, babassu-olie en sesamolie. Dankzij die verzorgende formule blijft de oogschaduw lang zitten en kan je hem mooi en egaal aanbrengen. De oogschaduw is intens gepigmenteerd en de kleuren mengen eenvoudig waardoor je makkelijk en snel je make-up looks kan creëren. Je kan ze zowel droog als nat gaan gebruiken

Daarnaast is hij 100% veganistisch, bevat geen minerale oliën en geen petrolatum, maar bevat hij wel zuivere pigmenten. Hij is ook geschikt voor een gevoelige huid.
Je kan dus kiezen voor een smokey eye met deze kleuren, maar ook evengoed gaan voor een nude look. Op de Down to Earth Quad (4 kleurtjes), staan er ook drie verschillende looks afgebeeld achteraan op de verpakking, wat altijd leuk is voor extra inspiratie.
Ik heb de Quad 03, met een roze kleur gecombineerd met grijs/groen-tinten.

Ik gebruikte de roze kleur op mijn bewegend ooglid en mijn binnenste ooghoek, kleur nr 3 bracht ik aan vanaf het midden van mijn bewegend ooglid naar de buitenste ooghoek. Kleur nr 2 bracht ik aan in de arcadeboog, en de donkerste kleur onder mijn ogen. Ik werkte af met een zwarte eyeliner van ongeveer halverwege mijn oog zo naar buiten, en zwarte mascara.

Het Down To Earth Eye Shadow Palette met 8 kleurtjes zijn best nogal gelijkaardige kleurtjes, iets meer aardetinten, met ook beige en bruine kleuren. Het is een combinatie van matte, satijn- en glinsterende kleurtjes. Ik maakte nogal een gelijkaardige look (had ik pas achteraf door), maar toch zijn het iets andere kleuren wat misschien op de foto niet zo goed overkomt. Ik gebruikte hier maar enkele kleuren uit het palette, dus ik kan er nog alle kanten mee uit.

Ik bracht de lichtste kleur (Sahara Dune) aan in mijn binnenste ooghoek en in de arcadeboog. Nadien bracht ik de derde kleur onderaan (Zawar Zinc) een op het bewegend ooglid, en werkte af met de donkerste kleur (Black Canyon Onyx) op de buitenste ooghoek. Deze twee kleuren gebruikte ik ook onder mijn ogen. Eerste de lichtste kleur, en nadien de zwarte kleur om het zwart oogpotlood te setten.
Ik werkte af met een zwarte eyeliner en mascara.

Ik vind het hele fijne oogschaduw, ze brengen makkelijk aan, blenden mooi en blijven lang zitten. Het kleinste palette vind ik handig omdat je voorbeeldjes hebt van hoe je het kan gaan gebruiken. Bij het grootste palette moet je zelf wat creatiever zijn maar kan je natuurlijk ook meer kanten uit en extra gaan experimenteren. Hangt dus een beetje af van hoe 'ervaren' je bent met oogschaduw.

Wat denken jullie van deze Down To Earth producten? Welke spreekt jou het meeste aan?

The Body Shop 
Down To Earth Eye Shadow Quad - €20
Down To Earth Eye Shadow Palette - €28
Verkrijgbaar in The Body Shop winkels