Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: mijn 7 favoriete ontbijt- en lunchadresjes in Gent


Ik werk in het centrum van Gent, dus ik probeer zo nu en dan enkele lekkere lunchadresjes uit, maar ook in het weekend vind je me er af en toe terug voor een gezellig ontbijt of zelf een brunch. Ik heb dus zeker al enkele toffe adresjes leren kennen, die ik vandaag graag eens op een rijtje zet.
Ik wil er altijd andere leren kennen, dus als jullie nog aanraders hebben, laat ze zeker achter bij de reacties.

- Alice
In Onderbergen 6 vind je Alice. Je kan kiezen voor ontbijt, lunch of zelf gewoon een taartje of high-tea in de namiddag. Maar op zondag kan je ook gaan voor een heuse brunch, een zoet en hartig buffet naar believen. De brunch heb ik al uitgetest, en was echt een aanrader!
Maar niet alleen dat, ook het interieur is een pareltje en dat alleen maakt al een bezoekje waard.

- Clouds in my Coffee
Een beetje meer verwijderd van het centrum, maar wel dichtbij station Gent Dampoort, vind je Clouds in my Coffee op de Dendermondsesteenweg 104. Je kan er gaan voor ontbijt of lunch, of gewoon gezellig een koffie met of zonder taartje. Heel erg lekker en ook heel wat gezonde dingen, denk maar aan homemade granola, slaatjes en heerlijke burgers.
Ik ben er al regelmatig langs geweest, en als ik in de buurt ben en wat tijd over, kan ik niet anders dan toch eens binnen te springen!

- Gust
Zowel voor ontbijt, lunch als brunch ben je bij Gust in de Annonciadenstraat 4 aan het juiste adres. Ze hechten veel belang aan lekkere, gezonde en lokale producten, en lekker is het inderdaad!
Ik neem er bijna altijd de Sweet Combo, dan heb je fruitsap en koffie/thee, granola met yoghurt en honing en american pancakes met fruit, maar ze hebben nog veel meer lekkers. Eén van mijn favoriete adresjes.

- Jilles Burgers
Ondertussen al een hele tijd geleden dat ik er ben geweest, maar voor lekkere burgers moet je bij Jilles Burgers op de Tentoonstellingslaan 165 (dicht bij Kinepolis Gent) zijn. Meestal zijn ze enkel 's avonds open, maar op donderdag en vrijdag kan je er ook 's middags terecht.
Ze hebben er gourmet-, veggie- en spitburgers, geserveerd met frietjes en een slaatje.

- Maison Elza
Als je houdt van decoratie uit de jaren '20 en lekker eten natuurlijk, dan is Maison Elza in de Jan Breydelstraat 36 helemaal je ding. Ontbijt, lunch maar ook een gezellige afternoon tea.
Ik ben echt helemaal verliefd op het gezellige interieur, en ook de locatie is super, je zit achteraan in de zaak, dus geen drukte van voorbijgangers, en je kijkt uit op de Gentse binnenwaters. Het ontbijt is ook geweldig, lunch en afternoon tea heb ik nog niet geprobeerd, maar staat zeker op mijn to do-lijstje.

- Meme Gusta
Voor wie mijn pop-uprestaurant gevolgd heeft in 2016, kent waarschijnlijk Mémé Gusta. Na het programma hebben ze dan ook hun eigen restaurant in de Burgstraat 19 geopend. Je kan er terecht voor pure, Vlaamse keuken uit grootmoeders tijd voor lunch en diner. Ik ging er onlangs lunchen en heb superlekker gegeten. Ze hebben er telkens een dagschotels, maar ook heel wat vaste voor- en hoofdgerechten. Ik ging voor kaaskroketten met frietjes, heerlijk!
Het is er ook heel gezellig zitten (zie bovenste foto voor een kijk in het interieur), wat altijd een pluspunt is!

- Wasbar
Als laatste maar niet de minste natuurlijk (ik heb ze gewoon alfabetisch gerangschikt), behoort ook de Wasbar tot mijn favoriete eetadresjes. Er zijn twee locaties in Gent, zo is er eentje in de Nederkouter 109, en eentje op de Korenmarkt 37. Je kan er je was gaan doen en ondertussen iets eten of drinken, maar je kan er gewoon ook gaan eten zonder was natuurlijk.
Op zaterdag en zondag kan je genieten van een heerlijke uitgebreide brunch, maar op de weekdagen kan je gewoon voor een ontbijt of heerlijke lunch ook terecht in de Wasbar.
Ik ben al een gaan brunchen, en dat is echt een aanrader, maar ook de bagels voor lunch heb ik al uitgeprobeerd en zijn minstens even goed!

Zo, dit waren alvast mijn favoriete Gentse adresjes op een rijtje! Heb jij er al van uitgeprobeerd, of heb je zelf nog lekkere tips?

Lees hier mijn favoriete unieke winkeltjes in Gent