Mogelijk gemaakt door Blogger.

Outfit: French Riviera Style


Twee weken terug genoten wij van een heerlijke vakantie in het Zuiden van Frankrijk. Ik deel binnenkort zeker nog enkele van mijn favoriete plekjes daar, maar vandaag heb ik het graag over mijn nieuwe favoriete jurk, namelijk deze maxi dress van Monique Collignon.
Ik was zo blij dat ik hem had meegenomen naar Frankrijk, want hij paste daar perfect bij de gezellige Franse dorpjes en unieke sfeer die er hangt.

Het was onze eerste vakantie naar Zuid-Frankrijk, en ik kan nu al zeggen, het zal niet bij deze ene keer blijven. Ik was echt helemaal onder de indruk, van al het moois, de uitzichten, de dorpjes, de huizen, ... Je zit er bij de zee, maar ook zo in de bergen. Er zijn zoveel mooie plekjes te bezichtigen en je kan er ook helemaal tot rust komen, gezellig rondwandelen, genieten van de omgeving en de sfeer.

Hoewel ik de grote, bekende steden ook geweldig vond om te zien, waren het toch de kleine dorpjes, met hun charmante straten en authentieke winkeltjes, die me helemaal deden wegdromen.
We verbleven ook in een klein dorpje, vlak boven Nice, omhoog de bergen op, met een geweldig uitzicht op de zee.

Het is niet altijd makkelijk om te pakken voor een zomervakantie, je neemt natuurlijk shortjes en zomerse korte jurkjes mee met comfortabele sandalen, maar soms mag het ook eens wat meer zijn. Ik koos ervoor om mijn nieuwe maxi dress mee te nemen, namelijk dit prachtexemplaar van Monique Collignon. Hij komt uit The Conscicious Collection, die helemaal aanvoelt alsof je een wandeling maakt op een Franse boulevard. Match made in heaven dus!

De jurk is supervrouwelijk door zijn snit en MC Collignon print, ook de kleur vind ik heel mooi. De achterkant heeft een lage hals, wat zorgt voor een extra mooi detail. Hij is gemaakt uit een heerlijk lichte stof, wat hem perfect maakt voor de zomer.
Maar dat is niet alles, deze jurk heeft ook 11 plastic flesjes gerecycleerd!

Hoe dan, vraag je je misschien af? Monique Collignon werkt samen met Waste2Wear, een onderneming met 'groene' oplossingen voor de textielindustrie, waarbij men plastic flessen gaan recycleren en daar hoogwaardige stoffen van gaan produceren.
Deze manier van ontwikkeling van de stoffen zorgt voor 65% lagere carbon footprint, 70% besparing op water en 60% besparing op energie ten opzichte van de productie van traditionele stoffen. Geweldig toch!?

Je kan dus meehelpen de wereld van plastic te ontdoen, en er tegelijkertijd schitterend uitzien! Vind ik echt een top initiatief!

Ook de nieuwe herfst/wintercollectie ziet er geweldig mooi uit! Zeker eens een kijkje waard!
Wat vinden jullie van deze jurk?

Monique Collignon - Maxi Dress Print - €269 nu €80