Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Disneyland Paris 25jaar


Hiep hiep hoera, dit jaar viert Disneyland zijn 25e verjaardag!! En natuurlijk laten ze dat niet zomaar voorbijgaan.
En hoewel wij in april al naar Disneyland in Californië geweest zijn (wat heel tof was, wij waren daar op de dag dat Disneyland Paris zijn officiële verjaardag vierde), wou ik deze speciale gelegenheid toch niet missen! Daarom trokken we begin juli richting Parijs, waar we genoten van twee heerlijke dagen vol Disney-magie!!
Vandaag neem ik jullie ook op de blog mee, om via mijn favoriete foto's mee te genieten van ons superleuk avontuur!

We verbleven deze maal in het Sequoia Lodge hotel, het was de eerste keer daar en ik vind het echt een aanrader! Heel gezellig, rustig en ook heel dichtbij de parken en de village!
Ons neefje was ook met ons mee, voor hem zijn eerste bezoekje, voor ons ondertussen de zesde keer. Ik ben er zelf als kind nooit geweest, maar ik ben ook nog altijd betoverd door de geweldige sfeer daar, en ik kan ook genieten om mijn zoontje zoveel pret te zien beleven. Altijd een feest om daar te zijn!

Na onze aankomst gingen we direct richting het Disneyland-park, waar we als eerste genoten van de gezellige sfeer en de mooie versiering. Voor de 25e verjaardag werd alles heel mooi versierd in blinkend blauw en zilver. We liepen via Main Street USA richting het prachtige roze kasteel, ook al heb ik het al meerdere keren gezien, het blijft echt een beauty om te bewonderen.

We deden als eerste onze favoriete attracties in het park, zoals Buzz Lightyear, It's a Small World, Peter Pan's Flight en natuurlijk de Big Thunder Mountain! Die is sinds vorig jaar vernieuwd, en de attractie is echt geweldig! Dankzij onze Fastpass was het ook leuk dat we niet superlang moesten aanschuiven bij verschillende attracties, want er is zoveel te doen en te zien!

Na dit alles, hadden we nood aan wat afkoeling want de zon was van de partij en het was best warm. We trokken terug naar het hotel, en konden daar heerlijk genieten in het zwembad, zowel binnen (met glijbaan en waterval) als een stukje buiten.
Nadien gingen we iets eten bij Annette's Diner, en keerden we terug naar het park om te gaan kijken naar de nieuwe Disney Illuminations, een prachtige lichtshow geprojecteerd op het kasteel, waar alle Disney-verhalen tot leven komen met knallend vuurwerk en special effects. Het is echt een geweldige ervaring, bij sommige liedjes kreeg ik echt kippenvel. Jammer genoeg heb ik er geen goede foto's van kunnen maken.

Dan was het echt tijd geworden om te gaan slapen, het duurde niet lang of we hadden twee slapende kindjes, en ook twee slapende volwassenen. De volgende ochtend gingen we na het ontbijt even langs hotel Newport Bay. Ligt net naast Sequoia Lodge, en ze hebben daar deze zomer een Nederlandse tuin aangelegd, nl. Dutch Garden. Als grote bloemenfan wou ik die toch eens gaan bewonderen. Al die mooie kleurtjes en prachtige bloemen bij elkaar, met als achtergrond het geweldig mooie hotel, het is een plaatje en als je in de buurt bent, zeker eens een wandeling tot daar waard. De tuin is nog te bezoeken tot eind september.

Onze tocht ging nadien verder naar het Walt Disney Studios Park. We genoten er van de geweldige attracties zoals Ratatouille (wat blijft dat toch geweldig mooi gemaakt), Cars, Alladin, Toy Story en de stoerdere onder ons gingen natuurlijk ook in de Tower of Terror en Aerosmith.
We gingen ook gaan kijken naar de Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular. Het was al enkele jaren geleden dat we die nog gezien hadden, allemaal stunts met moto's en auto's dus dat was echt wel geweldig voor de jongens!
Nadien deden we ook nog eens de Studio Tram Tour, wat ze ook super vonden!

Na al die stoere actie, was het tijd voor nog wat echte Disney magie, want we keerden terug naar het Disneyland Park om te genieten van de nieuwe Disney Stars on Parade. Prachtige praalwagens die voorbijkomen, en geweldige Disneyverhalen delen, zo zagen we oa. Peter Pan in volle actie, Toy Story, de Lion King en Jungle Book. Er is ook een vuurspuwende draak, natuurlijk mogen ook Mickey en Minnie niet ontbreken en heel wat Disney prinsessen.

We stapten toch nog eens binnen bij It's a Small World, en nadien maakten we ons klaar om richting de auto terug te wandelen. Even nog wat sfeer meepikken in de winkeltjes op Main Street en in de Village, en dan terug naar huis, met heel wat geweldige herinneringen en zalige dromen!

Tot snel Disney, we hebben er opnieuw van genoten!!